Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γεύσεις, εικόνες και παραδόσεις από την Ελλάδα στη Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας

Την εκδήλωση «Γνωρίστε τον τόπο μας» διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η 1η Μεραρχία Πεζικού, το απόγευμα της Κυριακής 11/2, στη Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας. Μια όμορφη εκδήλωση, γεμάτη γεύσεις, αρώματα, χορούς και εικόνες από όλη την Ελλάδα, αποτέλεσμα συνεργασίας των στελεχών της Μεραρχίας και διαφόρων προμηθευτών. Στην εκδήλωση «Γνωρίστε τον τόπο
μας», οι υπηρετούντες στη Μεραρχία, με καταγωγή από διάφορα μέρη της Ελλάδας, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, παρόλο που ζουν μακρυά από τις πατρίδες τους, έφεραν κάτι αυτές στο χώρο της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας τις ομορφιές, τις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου τους, μέσα από εδέσματα, κρασιά και τσίπουρα, ενημερωτικό υλικό με τα αξιοθέατα της περιοχής τους και δείγματα από ότι καλό βγάζει ο τόπος τους και αξίζει κάποιος να γευτεί. 
Η Ημαθία, η Πιερία, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος, η Ήπειρος, η Θράκη, η Κρήτη, η Σαλαμίνα αλλά και το Στρατιωτικό Πρατήριο Βέροιας, πρόσφεραν προϊόντα στον κόσμο, που περιηγήθηκε σε όλα τα περίπτερα, δοκίμασε εδέσματα και γνώρισε έτσι τον τόπο των εκπροσώπων της κάθε περιοχής. 
Στο χαιρετισμό του ο Διοικητής της ΙΜΠ Υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος, ευχαρίστησε τα στελέχη της Μεραρχίας και τους προμηθευτές που γέμισαν τα περίπτερα με κάθε είδους προϊόντα. «Πρόκειται για μια διαφορετική δράση από αυτές που συνηθίζει ο Στρατός. Η επιτυχία των δυο προηγούμενων ετών μας εξανάγκασε να ανεβάσουμε τον πήχη και τα στελέχη της Μεραρχίας, με ζήλο και μεράκι, ενεργοποιώντας τα στοιχεία από την τοπική τους κοινωνία, προσπάθησαν να μας μεταφέρουν το χρώμα, τη γαστρονομία, τα ήθη και έθιμα της περιοχής τους», ανέφερε και κάλεσε τον κόσμο να απολαύσει τα προϊόντα και το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης που ακολούθησε, τόσο με ζωντανή μουσική όσο και με παραδοσιακούς χορούς από Συλλόγους της Ημαθίας. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:





































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ