Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εντονότατο το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη Βέροια - Τι απαντούν οι αρμόδιοι

Εκατοντάδες αδέσποτα ζώα που παραμένουν στους δρόμους της πόλης, ιδιώτες που τα εγκαταλείπουν όπου βρουν, ως αποτέλεσμα ακόμα και επιθέσεις των τετράποδων σε πολίτες. Η εικόνα για την πόλη είναι απογοητευτική τόσο γιατί τα τετράποδα που εγκαταλείπονται από τους... φίλους τους ανθρώπους, όσο και γιατί πολλές φορές στοχοποιούνται ύστερα από κάποιο περιστατικό δαγκώματος. Την ώρα που το βασικό μέτρο είναι η στείρωση και υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα με κτηνιάτρους που έχουν έρθει από το εξωτερικό για το λόγο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παράταση του ωραρίου για τους υπαλλήλους του κυνοκομείου μέχρι τις 5 το απόγευμα. Και όλα αυτά την ώρα που οι ξένοι κτηνίατροι είναι διαθέσιμοι για στειρώσεις από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
«Όσο υπάρχει ανευθυνότητα των ιδιωτών βρέχει κουτάβια» λέει χαρακτηριστικά στο veriotis.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας Βάσω Τάκη. Και συνεχίζει: «Τα τελευταία τρία χρόνια προχωρήσαμε σε στειρώσεις 1.000 ζώων εφαρμόζοντας τέσσερα ανάλογα προγράμματα. Υπάρχει ανάγκη να ενταθεί το μέτρο αυτό, που είναι βασικό για την αντιμετώπιση του αυτού του μεγάλου προβλήματος» υπογραμίζει η κ. Τάκη.

Πρόσληψη κτηνιάτρου στο κυνοκομείο πριν από ένα χρόνο -«Χαλαρότητα» των ελεγκτικών μηχανισμών παρατηρεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Τρία άτομα αναμένεται να στελεχώσουν το ερχόμενο διάστημα το δημοτικό κτηνιατρείο σε θέση γενικού καθήκοντος, ζωϊκής παραγωγής και εκπαίδευση σκύλων. Ο δήμος προχώρησε στην πρόσληψη κτηνιάτρου ως ειδικό συνεργάτη, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. «Είμαστε από τους λίγους δήμους της χώρας που υλοποιούμε στο ανώτερο τα προγράμματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Πρόσφατα αποφασίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο οι υπάλληλοι αντί για τη 1 και μισή το μεσημέρι να σχολούν στις 5. Δεν μπορούν να μείνουν παραπάνω, λόγω του χειμώνα» υπογραμμίζει με δηλώσεις του στο veriotis.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας - υπεύθυνος για τα αδέσποτα, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Αυτό πάντως που τονίζει η δημοτική αρχή είναι η χαλαρότητα που παρατηρείται από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ