Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Χαμιδιελή «Χρονογραμμή» εγκαινιάστηκε στη Βέροια

Η έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Χαμιδιελή με τίτλο «Χρονογραμμή», εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7/2 στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας. Στην έκθεση της Βεροιώτισσας καλλιτέχνιδος, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Απριλίου 2018, παρουσιάζονται 43 έργα τα οποία αφηγούνται ιστορίες και αναφέρονται σε αναμνήσεις
της ζωγράφου. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι της κ. Χαμιδιελή, καθώς και πολλοί λάτρεις του έργου της. 
Την καλλιτέχνη προλόγισε η Αγγελική Κοτταρίδη, διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, αποκαλώντας την μεγάλη κυρία της τέχνης στη Βέροια.
«Εξαιρετικά εργατική με πλούσιο έργο, ανάμεσα στην παραστατικότητα και τον ονειρικό εξπρεσιονισμό, όταν είδα τα έργα της Φωτεινής αισθάνθηκα ότι ζωγραφίζει μια γυναίκα στρατευμένη, που μέσα από τα έργα της αισθανόμαστε το γυναικείο κόσμο», ανέφερε η κ. Κοτταρίδη, κλείνοντας με την προαναγγελία της επόμενης έκθεσης της κ. Χαμιδιελή, με περιεχόμενο έκπληξη, καθώς θα είναι ποίηση.
Το λόγο πήρε η ίδια η καλλιτέχνις, αναφερόμενη αρχικά στο θέμα της έκθεσης «Χρονογραμμή». «Οι ιδέες δεν έρχονται πάντα ολόκληρες. Βρήκα την ιδέα κομμάτι κομμάτι, σιγά σιγά στο χρόνο και μαζεύοντας αυτά τα κομμάτια προέκυψε μια σειρά έργων, με ιδέες που προϋπήρχαν, ενώθηκαν και ολοκληρώθηκαν.  Από εκεί πήρε τον τίτλο η έκθεση». 
Τα εγκαίνια πλαισίωναν μουσικά, δυο μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ο Τάσος Σαρίογλου και ο Σπύρος Καλατζόπουλος στο ηλεκτρικό πιάνο και το φλάουτο. Δείτε φωτογραφίες:

































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ