Quantcast

http://picasion.com/

Θετικές εξελίξεις για την επαναλειτουργία της ΕΝ.ΚΛΩ.

Θετικές εξελίξεις υπάρχουν στο μέτωπο των προσπαθειών επαναλειτουργίας τριών εργοστασίων της πρώην Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καθώς ο υποψήφιος επενδυτής φαίνεται να επιμένει και να πιέζει για την επίσπευση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών. Η πρώτη εξέλιξη αφορά μόνο το μέτωπο των εντυπώσεων, καθώς το
στέλεχος (εκπρόσωπος στην Ελλάδα) του υποψήφιου επενδυτή (πρόκειται για το fund της Aiglon, συμφερόντων γνωστής ελληνικής επιχειρηματικής οικογένειας) που είχε προ μηνών συλληφθεί, αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη.

Η δεύτερη εξέλιξη είναι πως βρέθηκε τελικά νομική φόρμουλα και έτσι με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκθέσεις αποτιμήσεων των τριών εργοστασίων έχουν ήδη αποσταλεί από τη Σύνδικο στις δικαστικές αρχές και αυτό που απομένει τώρα είναι η εκδίκασή τους προκειμένου να ληφθεί η σχετική έγκρισή τους. Και τέλος, ο υποψήφιος επενδυτής έχει αρχίσει να ασκεί πιέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, προκειμένου να επισπευσθεί η όλη διαδικασία.

Όπως λοιπόν δείχνουν τα πράγματα, τα επόμενα βήματα που απομένουν να γίνουν είναι:

Πρώτον, η δικαστική έγκριση των αποτιμήσεων και δεύτερον (υπό την προϋπόθεση της έγκρισης), η προκήρυξη ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση αυτών.

Τότε μόνο θα φανεί στην πράξη το αν ο προαναφερόμενος επενδυτής ή ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι θα επιδείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον απέναντι στο τίμημα που θα κληθούν κατ' ελάχιστον να καταβάλουν.

Ρεπορτάζ: Στέφανος Kοτζαμάνης - euro2day.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ