Quantcast

http://picasion.com/

Σπάνιο video: Οδοιπορικό στα Ριζώματα (τέλη Νοεμβρίου 2002)

Ένα πραγματικά πολύ σπάνιο video κυκλοφορεί στο YouTube, και απεικονίζει το όμορφο χωριό των Ριζωμάτων με τον δημοσιογράφο του «TV Ημαθία» να κάνει οδοιπορικό στο ορεινό χωριό των Πιερίων. Τα Ριζώματα είναι ένα μεγάλο ορεινό χωριό που απλώνεται στις δυτικές πλαγιές των Πιερίων σε υψόμετρο 700μ. περίπου και είναι διάσημο για τις ντομάτες που παράγει,
αποτέλεσμα του χώματος, του νερού και του αέρα των Πιερίων. Οι κάτοικοι των Πιερίων λόγω του απομακρυσμένου της θέσης τους και της γεωγραφικής τους απομόνωσης, έχουν ιδιαίτερη και πλούσια πολιτισμική κληρονομιά. 

Τα Πιέρια Όρη πέραν των μεγάλων υψομέτρων και των ελκυστικών τοπίων ή των φυσικών πηγών και πόρων αποτελούν φυσικές περιοχές μεγάλης και υψηλής αξίας βιοποικιλότητας. Κατά την ελληνική μυθολογία οι εννέα Πιερίδες Μούσες, προστάτιδες της ποίησης, της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού τόσο πολύ μαγεύτηκαν από την ομορφιά των Πιερίων, ώστε παρέμεναν για πάντα στην περιοχή και το μελωδικό τραγούδι τους αντηχεί ακόμα στα Ριζώματα. 

Μέσα στα Πιέρια Όρη, μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική φύση και τα σπάνιας ομορφιάς παρθένα και άγρια τοπία, να περπατήσει στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και να ζήσει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και γαλήνης μέσα στα καταπράσινα δάση, τις αμέτρητες πλαγιές και τα ρέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ