Quantcast

http://picasion.com/

Συνωστισμός για μια θέση στη λίστα της ΝΔ (Β’ μέρος)

Συνεχίζουμε το παραπολιτικό ρεπορτάζ αναφορικά με τη λίστα υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές. Σήμερα στο Β’ μέρος του θέματος (διαβάστε το προηγούμενο ΕΔΩ) ασχολούμαστε με τα στελέχη που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να πολιτευτούν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε το έχουν δηλώσει επισήμως - είτε απλά
το δείχνουν με την πολιτική και κοινωνική τους δράση!
Καρατζιούλα Νίκη: 
Από την επομένη κιόλας ημέρα της εκλογής της ως πρώτης περιφερειακής συμβούλου Ημαθίας, η Καρατζιούλα λειτουργεί λες και δεν σταμάτησε ποτέ εκείνος ο προεκλογικός αγώνας. Στην κυριολεξία πανταχού παρούσα, είναι ξεκάθαρο ότι ο επόμενος στόχος είναι η βουλευτική υποψηφιότητα. Έχει ξεκαθαρίσει ουκ ολίγες φορές στον πρόεδρο ότι θέλει να είναι στη λίστα, είναι ιδιαιτέρως επίμονη και ως γυναίκα (λόγω ποσόστωσης) έχει τις πιθανότητες με το μέρος της. Η ενδεχόμενη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο μπορεί να φέρει απρόβλεπτες ανακατατάξεις και αυτό ίσως να είναι το μόνο εμπόδιο.


Σαρηγιαννίδης Στάθης: 
Κινείται σταθερά εντός κομματικής γραμμής. Τόσο σταθερά που δεν δίστασε να αναλάβει τον εξ αρχής υπονομευμένο ρόλο του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη με το χρίσμα της ΝΔ στον εσωκομματικό «εμφύλιο» Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη. Ο ίδιος έχει δηλώσει δημοσίως ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής και πέρα από την γενικότερη πολιτική του διαδρομή, η «θυσία» του στις περιφερειακές του ’14 θα παίξει καθοριστικό ρόλο.





Κουτσουπιάς Φώτης: 
Εκπαιδευτικός, Διδάκτορας Πανεπιστημίου, επί χρόνια Σχολικός Σύμβουλος, παιδί της Εκκλησίας, Ναουσαίος στην καταγωγή, γαμπρός του ιατρού Ορέστη Σιδηρόπουλου στη Βέροια. Αυτά, για το ποιος είναι. Πολιτικά ο Κουτσουπιάς συμμετείχε στην «ανανέωση» της ΝΔ, προκαλώντας το ενδιαφέρον του κόμματος και φέρεται να έχει αποσπάσει το «προχώρα»! Πληθαίνει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ έχει ήδη δημιουργήσει τον πρώτο πυρήνα υποστηρικτών με χαρακτηριστικό το πέρασμά του και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει; Γρίφος…


Κελεσίδης Γιάννης: 
Από την ευρύτερη περιοχή της Νάουσας, άνθρωπος της αγοράς με λαμπρή σταδιοδρομία στη μεταποίηση και το εμπόριο τροφίμων. Συμμετείχε κι αυτός στη διαδικασία «ανανέωσης» της ΝΔ. Γνώστης των θεμάτων της οικονομίας στα οποία ποντάρει πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γενικά με ένα φιλολαϊκό προφίλ. Το όνομά του παίζει με καλές πιθανότητες για το ψηφοδέλτιο.




Λιολιόπουλος Νίκος: 
Ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της «ανανέωσης» καθώς ήταν στους πρώτους 15 που επέλεξε προσωπικά ο πρόεδρος του κόμματος να στελεχώσουν το επιτελείο του. Φίλος της Ντόρας, με φιλελεύθερες απόψεις. Αν και «στέλεχος πρώτης γραμμής» για τα κεντρικά του κόμματος, στην Ημαθία οι «παραδοσιακοί» της ΝΔ τον αντιμετωπίζουν μουδιασμένα. 


Σιδηρόπουλος Θόδωρος: 
Στρατηγός ε.α. επίτιμος Διευθυντής Οικονομικού του ΓΕΣ. Πιο γνωστή στο πανελλήνιο είναι η σύζυγός του, πρώην υπουργός Κατερίνα Παπακώστα, όμως ο στρατηγός πέρα από την καταγωγή του από τον Αρχάγγελο Νάουσας, κρατάει πολλές σχέσεις και στενές φιλίες στην Ημαθία. Μαθαίνουμε ότι πέρασε κι αυτός από τη διαδικασία «ανανέωσης» της ΝΔ με επιτυχία και εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος και αισιόδοξος ότι τελικά θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ημαθία.



Βαλσαμίδης Σταύρος: 
Δικηγόρος εκ Ναούσης ορμώμενος, γιος του ιστορικού στελέχους της ΝΔ από τη Νάουσα, Τάσου Βαλσαμίδη. Πήρε το βάπτισμα του πυρός με την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος με τον Νίκο Κουτσογιάννη, του οποίου είναι αντιδήμαρχος. Καλό προφίλ και γενικά προβεβλημένο στέλεχος στη Νάουσα.










Μπίλης Προκόπης: 
Ναουσαίος δικηγόρος, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με τον Νίκο Κουτσογιάννη, όμως γρήγορα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη δημοτική ομάδα. Το όνομά του έχει παίξει και σε προηγούμενες εκλογές, με τον ίδιο να κρατά μια πολύ ήπια στάση δίχως να έχει ανοίξει δημοσίως τα χαρτιά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ