Quantcast

http://picasion.com/

Σαφάρι για τον αντικαπνιστικό στην Βέροια - Βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις σε ένα βράδυ! Πρόστιμο και σε παιδότοπο!

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 5 παραβάσεις για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Βέροια βεβαίωσαν σε μία βραδιά, τις ημέρες των γιορτών, οι αστυνομικοί του τμήματος της πόλης. Οι έλεγχοι των κλιμακίων εντάθηκαν τον τελευταίο χρόνο, αφού μέσα στο 2017 επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 35 περιπτώσεις,
συνολικού ύψους 20.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, Θωμά Μοσχόπουλο, που μίλησε αποκλειστικά στον Βεροιώτη, πολλοί ιδιοκτήτες καφέ - μπαρ δεν συμορφώνονται και σε αυτές περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα έως και δύο φορές, της τάξης των 1.200 ευρώ. Οι αρχές μάλιστα έχουν εντολή να ελέγχουν εκ νέου καταστήματα όπου έχει καταγραφεί παράβαση και στις περισσότερες των περιπτώσεων διαπιστώνουν ότι ο ιδιοκτήτης δεν εφάρμοσε πάλι τον νόμο, με αποτέλεσμα το διπλάσσιο πρόστιμο. «Καθημερινά γίνονται έλεγχοι ακόμα και αιφνιδιαστικοί προκειμένου να συνετιστούν οι ιδιοκτήτες και να εφαρμοστεί ο νόμος, όπως προβλέπεται. Οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφονται τους χειμερινούς μήνες που ο κόσμος βρίσκεται μέσα στα καταστήματα, όπως για παράδειγμα τον τελευταίο μήνα, όπου βεβαιώσαμε πέντε και μάλιστα σε ένα βράδυ. Στόχος είναι να περάσουμε το μήνυμα για να αλλάξει αυτή η συνήθεια που δυσαρεστεί πολλούς πολίτες».

Πρόστιμο και σε παιδότοπο!

Το περασμένο χρόνο οι έλεγχοι δεν περιορίστηκαν μόνο στα καφέ και τα μπαρ της πόλης, αφού οι ανώνυμες καταγγελίες από πολίτες ήρθαν ακόμα και από παιδότοπο της Βέροιας. Σε έναν χώρο όπου κατά κύριο λόγο βρίσκονται παιδιά, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πάραβαση στον ιδιοκτήτη που επέτρεπε το τσιγάρο στους καπνιστές.

Σαφάρι ελέγχων σε δημόσιες υπηρεσίες και στο Νοσοκομείο Βέροιας τη νέα χρονιά

Κοινή... εξόρμηση για τυχόν επιβολή προστίμων σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στο Νοσοκομείο της Βέροιας ετοιμάζει με τον ερχομό του 2018 η Αστυνομική Διεύθυνση σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείο Υγείας, πέρα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους εκπαίδευσης.

3 σχόλια:

  1. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΣΥΧΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στο αστυνομικό Τμήμα Βέροιας και στον διοικητή κο Μοσχόπουλο. Πρόκειται για εξαιρετο αξιωματικό που επιτελει τεράστιο έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο!!! Επιτέλους κι ένας διοικητής αστυνομίας που κάνει τη δουλειά του και φροντίζει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ