Quantcast

http://picasion.com/

Νέα οικογενειακά επιδόματα - «Τσεκούρι» για τους πολύτεκνους

Τέλος μπαίνει στα οικογενειακά επιδόματα με τη δομή που λειτουργούσαν έως σήμερα και έρχεται το επίδομα παιδιών το οποίο θα διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των παιδιών και το ύψος του εισοδήματος. Το ύψος της παροχής αλλάζει, όπως και τα εισοδηματικά του κριτήρια, καθώς στόχος είναι η στήριξη των οικογενειών με έως δύο παιδιά, αλλά και των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα. Το νέο ενιαίο οικογενειακό επίδομα φέρνει μειώσεις σε χιλιάδες οικογένειες και ιδιαίτερα όσες ανήκουν στις δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες και ειδικά οι οικογένειες με εισοδήματα από 13.500 έως 22.500 και τρία παιδιά, καθώς και οι οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και ετήσιο εισόδημα από 22.500 έως και 45.000 ευρώ.

Παράλληλα βγάζει εκτός ενισχύσεων χιλιάδες οικογένειες, κυρίως τρίτεκνες και πολύτεκνες που έχουν εισόδημα από 33.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά το επίδομα θα είναι αυξημένο για μεγάλη μερίδα δικαιούχων. Η εσωτερική αναδιανομή που επιτυγχάνεται, παράλληλα με την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 40% (στα 910 εκατ. ευρώ το 2018 από 650 εκατ. ευρώ το 2017), έχει ως αποτέλεσμα περίπου 698.800 οικογένειες να δουν τα επιδόματα που ήδη λαμβάνουν, από το 2018 να αυξάνονται.

Οι νέες κλίμακες του ενιαίου οικογενειακού επιδόματος που θα ισχύσει στο εξής και θα αντικαταστήσει το επίδομα τέκνων του πρώην ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ), πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Οι τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος

Για τον προσδιορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος ως εξής:

Για την πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ
Εβδομήντα ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για τη δεύτερη κατηγορία από 6.001 έως 10.000 ευρώ
Σαράντα δύο ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για την τρίτη κατηγορία από 10.001 έως και 15.000 ευρώ
Είκοσι οκτώ ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ