Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κυριαρχία της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με έρευνα
Στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφεται η μεγαλύτερη κυριαρχία της ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα του βαρόμετρου «Εγνατία Point of View» που δημοσιεύεται σήμερα. Στην πρόθεση ψήφου, στην Κεντρική Μακεδονία, η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται στις 13,6 μονάδες, έναντι 19,8% μονάδων στη μέτρηση του
Ιουνίου. Ωστόσο, παρά τη μείωση, η Κεντρική Μακεδονία είναι η περιοχή που τον Δεκέμβριο η ΝΔ καταγράφει τη μεγαλύτερη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – δηλαδή 13,6%, έναντι διαφοράς 9,7% στην Ανατολική Μακεδονία–Θράκη και 5,3% σε Δυτική Μακεδονία-Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «εάν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα επιλέγατε να ψηφίσετε;», το 29,5% (από 33,3% τον Ιούνιο) απαντά ΝΔ, έναντι 15,9% ΣΥΡΙΖΑ (από 13,5%) που δηλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με 6,9% (στην Κ. Μακεδονία σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες), το ΚΚΕ με 6,8% (από 4%), η Χρυσή Αυγή με 6,6% (από 5,9%), η Ένωση Κεντρώων με 2,3% (από 2,8%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,7% (από 1,8%). Το 1,8% (από 3,7%) επιλέγει μικρότερα κόμματα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος (αναποφάσιστοι, λευκό -άκυρο, Δεν ξέρω-Δεν απαντώ) ανέρχεται στο πολύ υψηλό ποσοστό του 28,4% (από 29,5%).



Σταθερά κυρίαρχος ο Τζιτζικώστας 
Πιο συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Κεντρική Μακεδονία με τις θετικές γνώμες να διατηρούνται στα επίπεδα του 57%. Η ποιοτική ανάλυση των δεδομένων της έρευνας δείχνει αξιοσημείωτη διείσδυση του περιφερειάρχη και σε άλλους πολιτικούς χώρους, με αποτέλεσμα η επιρροή του να είναι, σύμφωνα τα στοιχεία, μεγαλύτερη των πολιτικών φορέων της κεντροδεξιάς.

Aκολουθούν κατά σειρά ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας με 34,9% (ίδιο ποσοστό είχε και τον Ιούνιο), ο Γιάννης Μπουτάρης με 33,9% (από 34, 3% τον Ιούνιο), η Εύα Καϊλή η οποία εμφανίζεται ανεβασμένη με 33,2% (από 29,9% τον Ιούνιο) και η Μαρία Σπυράκη με 31,2% (από 31%). Αξιοσημείωτη επίδοση καταγράφει ο επίσης ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος με 29,5% (από 28,5% τον Ιούνιο), ενώ ακολουθούν ο Σταύρος Καλαφάτης με 26,3% (από 29,6%) και ο Θεόδωρος Καράογλου με 23,7 (από 28,7%). Αντίθετα, σε χαμηλά επίπεδα και κάτω από το 20% κινούνται οι θετικές αξιολογήσεις για τους νυν υπουργούς όπως οι Ζουράρις, Κόλλια, Αχτσιόγλου, Φάμελλος και Πιτσιόρλας, που εισπράττουν βέβαια και την κυβερνητική φθορά.




1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ