Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», των Υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκίνησε σήμερα στην Ημαθία με τη συμμετοχή 15 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας και με προοπτική τη γενίκευση του μέτρου. Παρά την καθυστέρηση στη διανομή που σημειώθηκε σήμερα από την ανάδοχο εταιρία, σημασία έχει ότι το Πρόγραμμα έγινε δεκτό από τους μαθητές μας με ενθουσιασμό. 
Η ποιότητα των γευμάτων που λαμβάνει υπόψη τις διατροφικές ανάγκες της παιδικής ηλικίας, η καθαριότητα και η υγιεινή στη συσκευασία και η ενεργός υποστήριξη των εκπαιδευτικών, εγγυώνται την επιτυχία του μέτρου που έχει έντονο κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Ενισχύει από τη μια έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ παράλληλα, και στις περιπτώσεις που η σίτιση γίνεται στο σχολείο, ενδυναμώνονται οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών και καλλιεργούνται οι αναγκαίες δεξιότητες σχετικά με τη διαδικασία του γεύματος.
Οι διάφορες επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν κατά την ανακοίνωση του Προγράμματος μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν με καλή διάθεση και κοινή προσπάθεια, γιατί τα οφέλη για τους μαθητές και τις οικογένειές τους είναι πρόδηλα.
Διονύσης Διαμαντόπουλος
Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας


1 σχόλιο:

  1. Οι μαθητές τρώνε στο σχολείο μετά τις 13:15, οπότε σχολάνε. Αν το γεύμα έρχεται λίγο νωρίτερα, έχει καλώς. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αν τα φαγιά έρθουν 2-3 νωρίτερα, πού φυλάσσονται; Έχουν τόσο μεγάλα ψυγεία τα σχολεία;
    Επίσης, πού τρώνε οι μαθητές; Αφού δεν χωράνε όλοι στην υποτυπώδη τραπεζαρία του Ολοημέρου, τρώνε μέσα στις τάξεις τους. Είναι νοικοκυροσύνη, υγιεινή και καθαριότητα αυτό το πράγμα; Χώρια που επιβαρύνονται με επί πλέον χρόνο και κόπο εργασίας δάσκαλοι και καθαρίστριες. Αφού τα γεύματα είναι σε συσκευασίες, γιατί να μην τα παίρνουν τα παιδιά φεύγοντας; Ε, ρε πού φτάσαμε, να τρώνε τα παιδιά συσσίτιο, όπως τα χρόνια μετά την Κατοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις