Κρίση στη Βέροια: Η ανεργία πλήττει τη γενιά των γκριζομάλληδων!

Σοβαρό πρόβλημα για τους άνω των 45
Ολοένα και περισσότερα μέλη της «γενιάς των γκριζομάλληδων» είναι αντιμέτωπα με το οικονομικό αδιέξοδο, όχι μόνο στη Βέροια, αλλά και γενικότερα στο νομό Ημαθίας. Το ποσοστό της ανεργίας στους άνω των 45 ετών αντί να μειώνεται, αυξάνεται και μάλιστα με εντυπωσιακή ανοδική πορεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των

ανθρώπων της αγοράς, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως 1 στους 3 είναι άνεργοι και ειδικά στην κρίσιμη παραγωγική ηλικία των 40 με 50. 
Στην «ευαίσθητη», εξαιτίας της δυσκολίας επανένταξης στην αγορά, ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών το ποσοστό ανεργίας σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι άνεργοι ηλικίας 45-64 ετών γίνονται σε απόλυτο αριθμό ολοένα και περισσότεροι. Πολλοί απ' αυτούς είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή έχουν συμπληρώσει πάνω από 12 μήνες εκτός αγοράς εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η μερική απασχόληση δεν είναι άγνωστη στις μεγαλύτερες ηλικίες. 
Η μοναδική σανίδα σωτηρίας είναι οι εποχικές δουλειές σε εργοστάσια και συνεταιρισμούς, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, εκείνη την περίοδο, η γενιά των γκριζομάλληδων παίρνει μια βαθιά ανάσα, χωρίς ωστόσο να αρκεί για τις μεγάλες ανάγκες τους! Όσο η Βέροια δεν βρίσκει προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και δεν μπαίνει στην διαδικασία οικονομικής εξωστρέφειας τόσο τα νούμερα θα μεγαλώνουν. Ευθύνες και μάλιστα πολλές έχουν οι πολιτικοί ταγοί της Ημαθίας που δεν έχουν την ικανότητα να δώσουν τον αέρα της αλλαγής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις