Διέρρηξαν Σχολείο στην Αλεξάνδρεια - «Ξήλωσαν» οθόνες και τηλεοράσεις (φωτο)

Στο μάτι διαρρηκτών μπήκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας. Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη μη λειτουργία του σχολείου λόγω των εορτών, εισέβαλαν στο κτίριο και «ξήλωσαν» τις ηλεκτρονικές συσκευές από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία των καθηγητών. Την κλοπή διαπίστωσε η καθαρίστρια του σχολείου το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου.
Το περιστατικό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Διευθυντής του σχολείου κ. Στέφανος Τσιούνης, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Έπειτα από την καταγραφή του συμβάντος από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε πως οι δράστες αφαίρεσαν 6 τηλεοράσεις smart 32 ιντσών και 1 οθόνη υπολογιστή.

Ο κ. Τσιούνης αναφέρθηκε στο γεγονός, παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφίες από τις αίθουσες, πριν και μετά την κλοπή. Δείτε τι αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε, ότι χθες στις 9:30΄πμ, ανέφερε η καθαρίστρια του σχολείου, ότι έγινε κλοπή από αγνώστους στο 6ο ΔΣ Αλεξάνδρειας. Ενημερώθηκε προσωπικά ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Αλεξάνδρειας, ο Δ/ντής ΠΕ Ημαθίας, ο Πρόεδρος της ΣΕΠΕ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αλεξάνδρειας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου για το συμβάν. Στο χώρο του σχολείου προσήλθαν άμεσα αστυνομικοί της ασφάλειας και η σήμανση για καταγραφή και συλλογή αποτυπωμάτων.
Από τον έλεγχο που έγινε στις αίθουσες και σε αντιπαραβολή με το Βιβλίο Υλικού του σχολείου διαπιστώθηκε, ότι εκλάπησαν τα παρακάτω:
- 6 Smart τηλεοράσεις LG 32'' (δωρεά από τα ΕΛ.ΠΕ. στις 10/02/2016)
- 1 οθόνη Η/Υ (αγορά από τη ΣΕ)

Ο Δ/τής του σχολείου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της εισόδου του σχολείου, με τη συνδρομή της ΣΕΠΕ Αλεξάνδρειας.
Εκφράζοντας δίκαιη αγανάκτηση και μεγάλο θυμό για το ανωτέρω περιστατικό, αναλογιζόμαστε αν στη κατάντια που έχει φτάσει η κοινωνία μας – (να λεηλατούνται τα σχολεία μας) – αξίζει να γίνονται επαίτες οι Δ/ντές των σχολείων για δωρεές ή χορηγίες που σκοπό έχουν να καλύψουν αδυναμίες και ανεπάρκειες του κράτους.

Ο Δ/ντής του Σχολείου
Τσιούνης Στέφανος

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ