Quantcast

http://picasion.com/

Το... «Saint Moritz» απέχει μόλις 79 χλμ από τη Βέροια

Σε 1 ώρα και 23 λεπτά είμαστε εκεί!
Τα τελευταία χρόνια ο παλαιός Άγιος Αθανάσιος έχει μετατραπεί σε χειμερινό τουριστικό θέρετρο και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών εξορμήσεων. Απέχει μόλις 79 χλμ από την πόλη της Βέροιας και ο χρόνος για να φτάσουμε εκεί είναι περίπου σε 1 ώρα και 23 λεπτά. O επισκέπτης που θα
βρεθεί στον σημερινό παραδοσιακό οικισμό, θα θαυμάσει τα πετρόχτιστα κτίρια του χωριού, δείγματα της παραδοσιακής Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής που δένει απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής.  Τα πλίνθινα δρομάκια του χωριού σε οδηγούν σε άλλες εποχές. Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού είναι η εκκλησία της Aναλήψεως που κτίστηκε στα 1700. Η παραδοσιακή φιλοξενία και η τοπική γαστρονομία με τις ξεχωριστές τοπικές γεύσεις της Μακεδονίας είναι ότι καλύτερο σε αυτόν τον όμορφο τόπο και στην όμορφη αυτή πλαγιά του όρους Βόρας στο Καϊμάκτσαλαν.

Τα οργανωμένα sports θα σας φέρουν σε καλύτερη επαφή με τη φύση και τους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή... Σκι (στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν ) Trekking, περιηγήσεις, ιππασία και τοξοβολία...

Πολύ κοντά από το χωριό βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας που μεταβάλλεται σε πρώτης τάξεως χειμερινό προορισμό. Εξαιρετική επίσης είναι και η φιλοξενία στον νέο οικισμό του Αγίου Αθανασίου σε απόσταση 5 χλμ και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Πλησίον υπάρχουν τα χωρία Κερασιά, Παναγίτσα και Άρνισσα ενώ σε μικρή απόσταση θα βρείτε τα θερμά λουτρά Πόζαρ και την λίμνη Βεγορίτιδα.

Το χωριό Παλιός Άγιος Αθανάσιος ονομαζόταν παλιά και Tσέγανη. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Έδεσσα ενώ πολύ κοντά του βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Bόρας ή Καϊμάκτσαλαν. Tο χωριό είναι κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Bόρας (ή Kαϊμάκτσαλαν), η συγκεκριμένη κορυφή του ονομάζεται Πιπερίτσα.

Το χωριό Παλιός Άγιος Αθανάσιος κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα ενώ οι κάτοικοι του διέμεναν εκεί ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Από τότε το χωριό εγκαταλείφθηκε και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο νέο οικισμό Άγιος Αθανάσιος που βρίσκεται 6 χιλιόμετρα πιο κάτω από τον Παλιό Άγιο Aθανάσιο.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν


Το όρος Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν βρίσκεται στον Νομό Πέλλης 54 χιλιόμετρα από την πόλη της Έδεσσας με τους πανέμορφους καταρράκτες. Λειτουργεί από αρχές Νοεμβρίου έως τις αρχές Μαΐου. Είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονιού. Οι πίστες σκι είναι πολλών χιλιομέτρων και διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, με πρώτο τον Όλυμπο με 2.917 μέτρα ακολουθεί ο Σμόλικας με 2.637 μέτρα και το όρος Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν με υψόμετρο τα 2.524 μέτρα. Είναι το ψηλότερο Κέντρο χειμερινών σπορ της Ελλάδας που οι εγκαταστάσεις του αρχίζουν από τα 2.018μ. και καταλήγουν στα 2.480μ. Το χιονοδρομικό κέντρο που λειτουργεί στο όρος Βόρας αποτελεί πόλο έλξης των φίλων του σκι και των χειμερινών σπορ γενικότερα.






















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ