Quantcast

http://picasion.com/

Το κούρεμα και το πιθανό «κορόιδο»

Γράφει ο Γιάννης Τσιαμήτρος
(Με αφορμή την είδηση σχετικά με το κούρεμα από τη Eurobank σε 60.000 καταναλωτικά δάνεια που φτάνει στο 90%)
Ασφαλώς σε πρώτη ανάγνωση το κούρεμα που προσφέρει η τράπεζα έως και 90% σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια για 60.000 δανειολήπτες, είναι στη θετική κατεύθυνση για
αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για αυτούς που δεν μπορούν να αποπληρώσουν αυτά τα χρέη. Να τονίσουμε πως η ρύθμιση περιλαμβάνει και κεφάλαιο αλλά και τοκοχρεολύσια. Ωστόσο, δεν μας δίνει καμία πληροφορία η τράπεζα για τον τρόπο που επέλεξε αυτούς τους 60.000 δανειολήπτες. Δηλαδή είναι όλοι στο σύνολό τους άνθρωποι που πραγματικά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ή υπάρχει και η πιθανότητα να είναι ανάμεσα σε αυτούς τους 60.000 με καταναλωτικό δάνειο (από 5-7.000 ευρώ, μικρό ποσό είναι η αλήθεια), και άνθρωποι που απλά εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και δεν αποπληρώνουν το καταναλωτικό τους δάνειο, εις βάρος φυσικά των συνεπών δανειοληπτών που είναι πάντα τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Διότι εύλογα κάποιος που έχει λάβει ανάλογης αξίας καταναλωτικό δάνειο και το εξυπηρετεί ο άνθρωπος κανονικά θυσιάζοντας άλλες ανάγκες του θα αναρωτηθεί αν είναι ένα πολύ καλό ΚΟΡΟΪΔΟ, αν δηλαδή θα μπορούσε και αυτός να μην πληρώσει τίποτα και να γίνει αποδέκτης μιας σεισάχθειας ουσιαστικά που φτάνει το 90% του συνολικού ποσού του δανείου. Οπότε, επειδή αυτά τα θέματα είναι λεπτά και πέραν του οικονομικού έχουν και ηθικό έρεισμα, η τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω πληροφόρηση για την επιλογή των δανειοληπτών.

1. Ασφαλώς και είναι θετικό το κούρεμα - αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ- μόνο για όσους έχουν πραγματική ανάγκη και δεν μπορούν να το αποπληρώσουν διαφορετικά φτύνουν και κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους συνεπείς τους πελάτες που αποπληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια τις οφειλές τους.

2. Με βάση τα προαναφερθέντα, η τράπεζα για εμένα έχει την υποχρέωση να μας πληροφορήσει για τον τρόπο που επέλεξε αυτούς τους 60.000 δανειολήπτες, αλλά και τον τρόπο που εξασφάλισε στη διαδικασία επιλογής, ότι όλοι αυτοί όντως δεν μπορούν να πληρώσουν και δεν είναι ανάμεσά τους στρατηγικοί κακοπληρωτές. Σε διαφορετική περίπτωση η τράπεζα θα πρέπει να περιλάβει στη ρύθμιση όλους όσους έχουν καταναλωτικό δάνειο αλλά και να επιστρέψει τις δόσεις των ΣΥΝΕΠΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ