Quantcast

http://picasion.com/

Εγκρίθηκε το Τεχνικό πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός Δράσης του δήμου Βέροιας

Το Τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2018, ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του δήμου Βέροιας για το 2018, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11\12 στο δημοτικό συμβούλιο. Το τεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε η προϊσταμένη διεύθυνσης προγραμματισμού κ. Μαρούλα Γεωργιάδου και τον προϋπολογισμό και σχέδιο δράσης, η προϊσταμένη
οικονομικών κ. Γεωργία Δόκαλη.
Όπως ανέφερε η κ. Γεωργιάδου, στο πρόγραμμα δεν είναι περασμένα τα έργα του ΕΣΠΑ γιατί η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προτάσεις του δήμου για την αγροτική οδοποιία. Έτσι, εμφανίζονται τα συνηθισμένα έργα που αφορούν συντηρήσεις και λιγότερο έργα μεγάλων επενδύσεων. Επίσης τα μικρά ποσά που εμφανίζονται για τις τοπικές κοινότητες οφείλεται στο ότι υπάρχουν έργα αποκλειστικά για αυτές, υπάρχουν όμως και έργα ονοματισμένα για δήμο Βέροιας που αφορούν όλες τις τοπικές κοινότητες.
Από την πλευρά της η κ. Δόκαλη, ανέφερε ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος αλλά όχι ρεαλιστικός, λόγω κάποιον διαφορών στις εγγραφές και πως τα έσοδα που παρουσιάζονται είναι 46.724.615,15€, τα έξοδα 46.389.830,91€ και το αποθεματικό στα 334.784,24€. 
Έργα που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, γράφονται και ξαναγράφονται, όπως η Πλατεία Ωρολογίου, η Γέφυρα Κούσιου, η μετεστέγαση του Μουσικού Σχολείου, η Μπαρμπούτα κ.α., καθώς και ίδια τεχνικά προγράμματα που ψηφίζονται κάθε έτος, παρατήρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μπέκης, Αντώνης Μαρκούλης, και Ζήσης Πατσίκας. Και τα δυο θέματα ψηφίστηκαν με 21 υπέρ, 4 κατά και 5 λευκά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ