«Απλώνονται» οι πλειστηριασμοί και στη Βέροια

Μπαράζ 124 πλειστηριασμών σήμερα, την ώρα που "απλώνονται" στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας. Από την Αθήνα και τον Πειραιά ως τη Θεσσαλονίκη, από τη Βέροια ως την Καλαμάτα, από τη Λάρισα ως τη Ρόδο, από τη Λευκάδα ως το Ρέθυμνο. Τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας και η πολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί, δημιουργούν τις
συνθήκες της τέλειας καταιγίδας, με τους πλειστηριασμούς αυτούς καθ’ αυτούς να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, παρ’ ότι αφορούν σε κάθε λογής ακίνητα.

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι η κατάθεση της διάταξης, η οποία ήταν το κίνητρο για την αναστολή των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων: Η πρόβλεψη αυτοφώρου για όσους παρεμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψιν τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στα Ειρηνοδικεία, γεννάται το ερώτημα πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί μια τέτοια διάταξη, χωρίς να γίνει σύρραξη.

Επί της ουσίας, ο κατάλογος των πλειστηριασμών που έχουν αναγγελθεί και βρίσκονται αναρτημένοι στην ειδική ιστοσελίδα (https://deltio.tnomik.gr/auctions) είναι μακρύς. Οι περιπτώσεις αφορούν σε χρέη προς ιδιώτες ήτοι κυρίως προς τράπεζες. Προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί και πλειστηριασμοί για χρέη προς την εφορία.

Πρόκειται για «πακέτο» αποθηκών, πρατηρίου καυσίμων, εστιατορίου και κατοικίας στη Σαντορίνη, που ανήκουν στον ίδιο οφειλέτη, ενώ η χρονιά κλείνει με έναν ακόμα πλειστηριασμό οικοπέδου, με κατοικία και υπόγειο στην Κοζάνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις