Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας σε τεχνική ημερίδα Erasmus + στην Αθήνα

Στην Τεχνική Ημερίδα για τη διαχείριση των εγκεκριμένων σχεδίων με θέμα «Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων μεταξύ Σχολείων 2017-2019, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης» του Προγράμματος Erasmus+ η οποία έγινε στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐδα», στο Βοτανικό, στην Αθήνα, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017,
συμμετείχε το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας ως δικαιούχος του νέου εγκεκριμένου προγράμματος με τίτλο «Money matters». Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Διευθυντής και νόμιμος εκπρόσωπος του σχολείου στο πρόγραμμα, κος Δημήτρης Κατσαβός καθώς και η υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος, κα Παλασίδου Αναστασία.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ι.Κ.Υ. (‘Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και σύμφωνα με τους ομιλητές, κατέγραψε, κατά τη φετινή χρονιά, ρεκόρ συμμετοχών. Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες στα προγράμματα Erasmus+ σχετικά με τις διαδικασίες έναρξης, υλοποίησης και ολοκλήρωσης των προγραμμάτων αυτών.

Την ενημέρωση ανέλαβαν οι υπεύθυνες συντονίστριες των προγραμμάτων Σχολικών Συμπράξεων του Ι.Κ.Υ. κυρία Ξαρχουλάκου, Πατούχα και Αδαμοπούλου οι οποίες εξήγησαν με κάθε λεπτομέρεια τα βήματα, τις υποχρεώσεις, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους της υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων με ενθουσιασμό και βαθειά γνώση του αντικειμένου τους. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Προϊστάμενος Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, κος Φώτιος Αθανασόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του σχολείου Κουλούρας είχαν την ευκαιρία στο περιθώριο της ημερίδας να συζητήσουν διεξοδικά για την πορεία του σχολείου και την προστιθέμενη αξία που έχει λάβει μέσα από τη συμμετοχή του στο τρίτο κατά σειρά ευρωπαϊκό πρόγραμμα (1Comenius, 2 Erasmus+) εξασφαλίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των ανθρώπων της Εθνικής Μονάδας, του Ι.Κ.Υ. Οπλισμένοι με πρόσθετες γνώσεις και προπαντός με μια συσσωρευμένη πλέον, εμπειρία, αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς που τους οδήγησε σε επιτυχημένες προηγούμενες συμμετοχές , επέστρεψαν από την Αθήνα έτοιμοι να ξεκινήσουν το πρόγραμμα «Money matters» με μεγάλη διάθεση, κέφι και ενθουσιασμό για το καλό του σχολείου, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, της τοπικής κοινωνίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις