Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις 2 Δεκεμβρίου η εκδήλωση - αφιέρωμα στο Λουκιανό Κηλαηδόνη του ΚΕΜΑΕΔ (φωτο)

Την καθιερωμένη του μεγάλη μουσική παράσταση ετοιμάζει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο Χώρο Τεχνών, θα είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Λουκιανού
Κηλαηδόνη και τη δουλειά του «αχ! Πατρίδα μου γλυκειά». Την εκδήλωση θα παρακολουθήσει και η σύζυγος του καλλιτέχνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, που θέλησε να έρθει να δει από κοντά τη δουλειά που γίνεται στο Κέντρο.

Τη βραδιά εκείνη, στο Φουαγιέ του Χώρου Τεχνών κατά την αναμονή του κόσμου, τμήμα μουσικών της ΚΕΠΑ θα παίζει τραγούδια του Λουκιανού, έτσι ώστε να πάρει ο κόσμος μια ιδέα με όμορφες μελωδίες. 
Επίσης, θα υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο των 7€, χρήματα αποκλειστικά για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Μέριμνας. Εισιτήρια που μπορούμε να προμηθευτούμε από το Κέντρο και που όπως μάθαμε θα είναι και φέτος δυσεύρετα, καθώς ήδη ο αριθμός τους είναι ελάχιστος. 


«Μέσα από το έργο του καλλιτέχνη μπορεί να φανεί και η συμμετοχή των παιδιών. Το υπέροχο έργο του Λουκιανού Κηλαηδόνη βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά να εισχωρήσουν χορευτικά, μουσικά και ουσιαστικά», ανέφερε η εθελόντρια Διευθύντρια του Κέντρου κ. Μελίνα Δαμιανίδου, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τους συντελεστές της παράστασης. Την επιμέλεια της βραδιάς έχει η Ελένη Αναγνώστου, στο πιάνο και στο τραγούδι ο Γιώργος Μπελίρης, στο τραγούδι ο βαρύτονος Γιώργος Κυρόπουλος, η χορογράφος Μελίνα Παπαδοπούλου, παρουσιαστές και με ειδική συμμετοχή η Χαρά Κοντού και Νίκος Μουρτζίλας, 
«Αγαπάμε τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να τα κάνουν όλα για εμάς, μαζί με εμάς. Και όλοι οι παραπάνω είναι αυτοί οι άνθρωποι. Άνθρωποι που γίνονται φίλοι μας.Κάθε χρόνο αποκτούμε καινούριους φίλους μέσα από τις συμμετοχές στη γιορτή μας.
Είναι η γιορτή των παιδιών με αναπηρία, η ιδανική γιορτή να προβάλλει ο καθένας τις ατέλειές του και να δείχνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Γιατί η γιορτή του καθενός έχει αξία, βάσει των καλεσμένων που έρχονται να τον τιμήσουν. Έτσι το ότι τόσοι άνθρωποι συμπράττουν σε αυτή την παράσταση, είναι η καλύτερη γιορτή για τα παιδιά μας».


Η Ελένη Αναγνώστου και η Μελίνα Παπαδοπούλου, δυο από τις πρώτες συνεργάτιδες του Κέντρου, έκαναν αναφορά στην παράσταση, τους συντελεστές που συμπράττουν κάθε χρόνο να γιορταστεί η γιορτή των παιδιών, η γιορτή της διαφορετικότητας αλλά και στην επιλογή του Λουκιανού Κηλαηδόνη για το συγκεκριμένο μουσικό αφιέρωμα.
«Είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίσουν τα παιδιά μας τα τυπικά ελληνικά τραγούδια, τραγούδια που έχουν γαλουχήσει γενιές παιδιώνΤο πρώτο μέρος θα είναι τιμή στον Λουκιανό Κηλαηδόνη για την προσφορά του στην καταγραφή αυτών των τραγουδιών και έτσι η σχολική χορωδία με τα παιδιά της Μέριμνας θα παρουσιάσουν ένα μέρος του δίσκου. Στο δεύτερο μέρος, με τη συνδρομή παλιών και καινούριων φίλων, θα γίνει ένα αφιέρωμα στο έργο του Κηλαηδόνη».

«Φέτος έχουμε καινούρια μέλη στη χορευτική ομάδα της Μέριμνας και κάθε παιδί δίνει διαφορετική πνοή και ύφος στις φωτογραφίες. Υπάρχει ο βαθμός δυσκολίας στις πρόβες, καθώς όσοι δουλεύουν με παιδιά σε μια εκδήλωση γνωρίζουν ότι το βασικότερο από όλα είναι η ψυχολογία των παιδιών, να νιώθουν ευχάριστα και ασφάλεια επάνω στη σκηνή, οπότε οι πρόβες αλλάζουν μορφή. Προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα πάντα με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των παιδιών στη σκηνή», ανέφερε η Μελίνα Παπαδοπούλου.


Οι παρουσιαστές Χαρά Κοντού και Νίκος Μουρτζίλας, δήλωσαν μεγάλη τιμή για τη συμμετοχή τους για δεύτερη χρονιά στην εκδήλωση και πρόθυμοι να κάνουν ότι τους ζητηθεί. «Θέλουμε να είναι κοντά μας ο κόσμος και είναι τόσα χρόνια», ανέφερε η Χαρά, ενώ ο Νίκος ευχήθηκε, «πέρα από το κομμάτι της παράδοσης που γίνομαι, να είναι μια αρχή να γίνει κάτι διαφορετικό. Να μην είναι μια μέρα που γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα αλλά μια αρχή να γίνουμε διαφορετικοί και καλύτεροι».
«Μου έκανε εντύπωση η ζεστασιά του σπιτιού της Μέριμνας και ο τρόπος που λειτουργεί», είπε ο Γιώργος Κυρόπουλος, που δεσμεύτηκε παράλληλα για τις μελλοντικές εκδηλώσεις του Κέντρου.
Κοντά και στις επόμενες διοργανώσεις θα η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, είπε ο εκπρόσωπός της Νίκος Τσιούντας και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Η εκδήλωση θα είναι μια συνδιοργάνωση της ΠΕ Ημαθίας, του ΚΑΠΑ Βέροιας, της ΚΕΠΑ Βέροιας, του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και με μεγάλο χορηγό το Hondos Center.


Στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Βέροιας, το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κέντρου Μέριμνας, με χειροποίητα αντικείμενα που δημιουργούν τόσο τα παιδιά όσο και οι φίλοι και εθελοντές. Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου. 









ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ