Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Ημαθίας

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση στις 15 Νοεμβρίου
Εν αναμονή των αποζημιώσεων για τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, οι αγρότες της Ημαθίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και τις μορφές πίεσης για την άμεση καταβολή τους. "Θα βγούμε στους δρόμους με κινητοποιήσεις που κρύβουν εκπλήξεις" είπε
χαρακτηριστικά στον Βεροιώτη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Οι αγρότες αναμένουν τις αποζημιώσεις τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 7/9/2017, όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου ανακοίνωσε το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που αποφάνθηκε ότι οι ζημιές οι οποίες υπέστησαν τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια με την υποβάθμιση της ποιότητας, σκασίματα στους καρπούς, αποκολλήσεις φλοιού και προσυλλεκτική καρπόπτωση, οφείλονται στις έντονες και συνεχόμενες βροχοπτώσεις του Ιουλίου.

"Από Πέμπτη σε Πέμπτη περιμένουμε την καταβολή των αποζημιώσεων. Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κοροϊδία. Συστήθηκε επιτροπή από γεωπόνους και ακόμα περιμένουμε..." τονίζει με νόημα στον Βεροιώτη ο κ. Χαλκίδης.

Μεγάλη πληγή το ρωσικό εμπάργκο

Ο πρωτογενής τομέας πλήττεται διπλά τα τελευταία χρόνια τόσο από την κρίση όσο και από την υπερφορολόγηση και δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει δια μακρόν εξαγωγικές αγορές όπως η ρωσική λόγω του εμπάργκο. "Το εμπάργκο είναι το βασικό πρόβλημα. Ο αγρότης πρέπει να πληρωθεί μέσω της ταυτότητάς του" επισημαίνει στον Βεροιώτη ο Τάσος Χαλκίδης.
 

"Να γίνουμε η σπίθα των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα"
 

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει ο πρόεδρος του Α.Σ Γεωργών Βέροιας που εκτιμά ότι η Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσης θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα των φετινών πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Σε ερώτηση του Βεροιώτη για το αν θα κατέβουν και πάλι τα τρακτέρ στουε δρόμους με κλείσιμο των εθνικών οδών ο Τάσος Χαλκίδης απάντησε: "Τα τρακτέρ είναι το μοναδικό όπλο των αγροτών. Θα βγούμε δυνατά γιατί ο αγροτικός κόσμος υποφέρει. Θέλουμε να γίνουμε η σπίθα σε όλη την Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά στον Βεροιώτη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Χαλκίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ