Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρεμιέρα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - Στο «σφυρί» ακίνητα της Βέροιας

Μ' ένα απλό κλικ από τον υπολογιστή του, ο... γείτονας μπορεί να σου πάρει το σπίτι
Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για χιλιάδες οφειλέτες με σημείο εκκίνησης την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία- εφόσον συναινέσουν και οι συμβολαιογράφοι- θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Στο «σφυρί» αναμένεται να βγούνε και ακίνητα της Βέροιας (μη εξυπηρετούμενα δάνεια). Αύριο η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων αναμένεται να αποφασίσει την άρση της αναστολής διενέργειας πλειστηριασμών ανάβοντας το «πράσινο φως» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα κάνουν πρεμιέρα σε τρεις μέρες.

Οι δανειστές, ήδη όπως έχει γίνει γνωστό, ζητούν σε πρώτη φάση να διενεργηθούν τουλάχιστον 600 - 700 πλειστηριασμοί τους πρώτους μήνες του νέου έτους, με σταδιακή αύξηση του όγκου μετά το δεύτερο εξάμηνο, ενώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018 οι τράπεζες θα πρέπει να διενεργήσουν 10.000 πλειστηριασμούς με στόχο ο συνολικός αριθμός να φτάσει τους 18.000.

Η διαδικασία

Ο νόμος προβλέπει ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα. Ωστόσο σε πρώτη φάση οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται μόνο κάθε Τετάρτη. Οι αναρτήμενοι μέχρι σήμερα πλειστηριασμοί ακινήτων είναι 58 και οι υποψήφιοι πλειοδότες μπορούν να εγγραφούνσ το σύστημα καταθέτοντας εγγυητική επιστολή προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού από τον υπολογιστή του όπως θα έκανε και σε ένα Ειρηνοδικείο, όπου μέχρι πρότινος αποτελούσε τον τρόπο διενέργειας των κοινών πλειστηριασμών. Στην πρώτη περίπτωση βέβαια απαιτείται να εγγραφεί ως «παρατηρητής» στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού και να πιστοποιηθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών (ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ) αποκτώντας ελεγχόμενη πρόσβαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ