«Η Βέροια πρωτοστατεί» σημειώνει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στα εγκαίνια του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος

«Ένα έργο με έψιλον κεφαλαίο» χαρακτήρισε με νόημα τη νέα δομή της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου. Η ίδια παρέστη στα εγκαίνια του νέου κέντρου για τα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά, το δεύτερο μετά Κέντρο Ημέρας που δημιούργησε το Χαμόγελο του Παιδιού στην περιοχή του
Ζωγράφου στην Αθήνα και το οποίο λειτουργεί με γνώμονα τη συνεργασία των αρμόδιων αρχών (εισαγγελείς, δικαστικούς επιμελητές, αστυνομικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επαγγελματίες υγείας).

«Σε όλο τον κόσμο λειτουργούν 800 ανάλογα κέντρα. Όμως στην Ελλάδα μετά του Ζωγράφου, η Βέροια πρωτοστατεί σε αυτή την κίνηση. Στόχος είναι να μην τρέχει το παιδί στις υπηρεσίες αλλά οι υπηρεσίες να τρέχουν σε εκείνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε από το κράτος, αλλά λύνουμε τα προβλήματα μόνοι μας».

Η κ. Δημητρίου – Βασιλοπούλου τόνισε την ανάγκη άμεσης συνδρομής και συνεργασίας του δικαστικού σώματος με το επιστημονικό προσωπικό που παρέχει τις υπηρεσίες του στα παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, ενώ όπως επισήμανε πως ανάλογα κέντρα θα δημιουργηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις