Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτή είναι η κορυφαία μπασκετμπολίστρια της Βέροιας

Είναι νέα, όμορφη και θεωρείται από τα μεγαλύτερα μπασκετικά ταλέντα που έχει αναδείξει η περιοχή μας. Αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία για τρία ολόκληρα χρόνια στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ εδώ και ένα χρόνο αγωνίζεται στα Ιωάννινα, φορώντας τα χρώματα της τοπικής ομάδας. Ο λόγος φυσικά για την Στέλλα Ξανθοπούλου, μια μπασκετμπολίστρια που εκτός από εξαιρετική επαγγελματίας,
διακρίνεται και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα της. Σε πρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε πως με το μπάσκετ την ώθησαν να ασχοληθεί οι γονείς της και γενικότερα η οικογένεια της.
Ο πατέρας της και η θεία της έπαιζαν μπάσκετ στον ΑΟΚ Βέροιας, και είναι πολύ χαρούμενη που ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Για εκείνην η μεγαλύτερη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια είναι Ζωή Δημητράκου. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Από όταν ξεκίνησα να παρακολουθώ μπάσκετ μου άρεσε ο τρόπος που αγωνίζεται. Άλλωστε το ότι είναι ίσως ότι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή την στιγμή το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, μπορεί να το καταλάβει κανείς αν δει πως αγωνίζεται, στο Τούρκικο πρωτάθλημα, που είναι ένα εκ των κορυφαίων της Ευρώπης.
Σε σχετική ερώτηση για το ποιο πιστεύει πως είναι το δυνατό της σημείο σχολίασε: «Θεωρώ πως το δυνατό μου σημείο είναι καλή προσωπική άμυνα. Γενικά προσπαθώ να δημιουργώ φάσεις, δεν με ενδιαφέρει τόσο το να σκοράρω πολλούς πόντους. Αυτό που επιδιώκω είναι να δίνω ασίστ στις συμπαίκτριες μου ώστε να τις κάνω ευτυχισμένες. Είμαι παίκτρια ομάδας». Για το αν το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένο και αν ναι γιατί και ποιοι λόγοι συνέβαλαν ώστε να υποβαθμιστεί υποστήριξε: «Είναι αρκετά υποβαθμισμένο και το κακό είναι ότι κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. 
Το λυπηρό είναι πως τα πράγματα συνεχίζουν να δυσκολεύουν τόσο γενικά στην χώρα όσο και στο γυναικείο μπάσκετ. Οι περισσότερες αθλήτριες ψάχνουν συνεχώς το βήμα οπουδήποτε στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν οι Ελληνίδες του εξωτερικού μπορούσαν να μείνουν και να αγωνίζονται στην Α1. Για το λόγο αυτό έχει πέσει πολύ το επίπεδο στο εγχώριο πρωτάθλημα.
Άλλωστε αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς αρκεί μόνο να δει τα περισσότερα γήπεδα της Α1 και Α2 γυναικών. Υπάρχει μεγάλη απαξίωση, ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο είναι ελάχιστος. Τα μπάτζετ έχουν πέσει πάρα πολύ. Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, με την κρίση και σε συνδυασμό με το χαμηλό επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ, ο κόσμος δεν δύναται να δώσει 5 ευρώ για να παρακολουθήσει το υποβαθμισμένο προϊόν.
Όσον αφορά τους στόχους και τα μελλοντικά της όνειρα η Βεροιώτισσα αθλήτρια ανέφερε πως: «Θέλω καθημερινά να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερη στα αδύνατα σημεία μου. Προσπαθώ να δουλεύω σκληρά και όσο καλύτερα μπορώ και να δίνω στις προπονήσεις τον καλύτερο μου εαυτό. Από εκεί και πέρα, μελλοντικά θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό και θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μπορέσω να αγωνιστώ στο Τούρκικο πρωτάθλημα. Ωστόσο, πιστεύω πως ακόμα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ