Quantcast

http://picasion.com/

Αθλητική γιορτή στη Βέροια ο 6ος Φιλίππειος Δρόμος - 2 μέρες, 4 αγώνες και Pasta Party!

Συνέντευξη τύπου για τον «Φιλίππειο Δρόμο, Βεργίνα - Φράγμα Αλιάκμονα - Βέροια» που διοργανώνεται για 6η χρονιά στην πόλη μας, έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 8/11 ο Σύλλογος Δρομέων, ο δήμος και το ΚΑΠΑ Βέροιας. Ένας θεσμός για την πόλη μας, που πέρα από τον αθλητικό του χαρακτήρα, προσβλέπει και στην προσέλκυση τουρισμού, γι' αυτό και φέτος προχωράει ένα βήμα παραπέρα, δεύτερη μέρα αγώνων αλλά και μεγάλο βραδινό Pasta Party στην πλατεία Δημαρχείου. Το Σάββατο 9/12 θα πραγματοποιηθούν 3 αγώνες εντός πόλης, 1000μ., 2000μ. και 5000μ., για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και άνω των 15 ετών αντίστοιχα και την Κυριακή 10/12 θα πραγματοποιηθεί ο δρόμος 14,6χλμ. Βεργίνα - Φράγμα Αλιάκμονα - Βέροια.
«Φέτος ο Φιλίππειος Δρόμος εμπλουτίζεται, με δεύτερη μέρα αγώνων. Σκοπός είναι η προσέλκυση του κόσμου πέρα από ένα αθλητικό γεγονός. Έτσι έγινε μεγάλη προσπάθεια από τον δήμο και τον Σύλλογο δρομέων για το κάτι παραπάνω», ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.
«Προσπαθούμε σαν ΚΑΠΑ κάθε χρόνο να συμμετέχουμε και πιο ενεργά και να γινόμαστε καλύτεροι. Όταν έχουμε τους δρομείς και τους εθελοντές δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θεωρώ την επιτυχία δεδομένη. Καλώ τον κόσμο της Βέροιας και τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια», είπε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης.
Μια σύντομη αναδρομή στο θεσμό του Φιλίππειου Δρόμου έκανε ο Βασίλης Τσιάρας, πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, από το 2012, που μέσα σε παρεΐστικο κλίμα όπως είπε, ξεκίνησε με 480 άτομα και 65 βεροιώτες δρομείς και πέρυσι έφτασε να έχει 980 συμμετοχές, με 200 βεροιώτες. «Όλες ο προηγούμενες χρονιές μας δίνουν το κουράγιο να πάρουμε ρίσκο για το κάτι παραπάνω. Μια δεύτερη μέρα λαϊκών αγώνων μέσα στην πόλη, έτσι ώστε να δημιουργηθεί και αθλητικός τουρισμός. Η προσπάθειά μας αποδίδει και ανεβαίνει με τη συμβολή πολλών», σημείωσε, αναφερόμενος στο δήμο, την Τροχαία, το Στρατό και τους εθελοντές που κάθε χρόνο συμβάλλουν τα μέγιστα για την επιτυχία του Φιλίππειου Δρόμου.
Ο γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε στα τεχνικά και οργανωτικά κομμάτια του Φιλίππειου Δρόμου. «Μετά το τέλος των αγώνων του Σαββάτου, θα στηθεί ένα επίσημο pasta party στο προαύλιο του Δημαρχείου, με μια ομάδα Σεφ που θα προετοιμάσουν μακαρονάδα με διάφορες σάλτσες. Θα υπάρχει προτζέκτορας με προβολή βίντεο, κινηματογραφική κάλυψη, μουσική. Θα είναι μια γιορτή. Φέτος, ελπίζουμε οι συμμετοχές όχι μόνο να σπάσουν πάλι ρεκόρ αλλά να φτάσουμε στους 1500 δρομείς και στα 4 αγωνίσματα».
Στάθηκε και στο σημαντικό κομμάτι των φορέων, χορηγών και εθελοντών, κάνοντας κάλεσμα στους επιχειρηματίες της Βέροιας να σταθούν σαν χορηγοί στο θεσμό αυτό. Φέτος, όπως είπε, δημιουργήθηκαν νέοι τρόποι προβολής των χορηγών, με banner, βίντεο κ.α. (Για περισσότερες πληροφορίες στο email του Συλλόγου: syldrover@gmail.com και στο site ΕΔΩ)











ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ