Quantcast

http://picasion.com/

To 3o ΓΕΛ επισκέφθηκε το Σλάμπε της Λετονίας

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, επισκεφθήκαμε το Σλάμπε της Λετονίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους+ Σύμπραξη Σχολείων με τίτλο: «Innovative Schools and Creative Approaches» «Καινοτόμα Σχολεία και Δημιουργικές Μέθοδοι». Ήταν η τέταρτη κατά σειρά διακρατική συνάντηση. Η πρώτη στάση
που κάναμε ήταν στην Κοπεγχάγη. Εκεί επισκεφθήκαμε το TIVOLI, το εντυπωσιακό funpark, σήμα κατατεθέν της πόλης, το μουσείο γλυπτικής Karlsberg Glyptoteke που είχαμε την τύχη να φιλοξενεί εκείνη την περίοδο πίνακες μεγάλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων (Ρέμπραντ, Μανέ, Μονέ, Ρενουάρ, Γκόγια,κ,ά.) και κάναμε βόλτα με το καραβάκι στο κέντρο της πόλης με τα χρωματιστά κτήρια.

Στην Λετονία, ξεναγηθήκαμε στο μικρό και ήσυχο χωριουδάκι Τούκουμ, που απείχε 10 χλμ από το σχολείο το οποίο ήταν χτισμένο στη μέση ενός υπέροχου φυσικού τοπίου με λίμνες και δέντρα όπου και λάμβαναν χώρα οι εργασίες του προγράμματος. Περπατήσαμε, επίσης, στο τεράστιο δάσος του εθνικού πάρκου Κεμέρι με τα πανύψηλα πεύκα που συναντήσαμε στην είσοδό του και που έρχονταν σε αντίθεση με τα δέντρα bonsai του υπόλοιπου δάσους. Επισκεφθήκαμε το «λαχταριστό» εργοστάσιο σοκολάτας όπου παρασκευάσαμε και γευτήκαμε σοκολατένιες λιχουδιές. Δεν παραλείψαμε, φυσικά, να περιηγηθούμε στην υπέροχη Ρίγα, που μας εντυπωσίασε με το πανέμορφο πάρκο της κατά μήκος του ποταμού Νταουγκάβα των τριών χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, τα όμορφα σοκάκια και τα κτήριά της με τις ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από αυτά. Και βέβαια δεν μπορούσε να λείψει από τις επισκέψεις μας η Βαλτική, τόσο διαφορετική από τις θάλασσες που έχουμε συνηθίσει.

Τελευταία στάση στην επιστροφή μας, το Μπέργκαμο μια γραφική πόλη της βόρειας Ιταλίας, που ενώνεται με τελεφερίκ με την παλιά μεσαιωνική πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα επιβλητικά κτήρια.

Ολοκληρώσαμε επίσης τις εργασίες του προγράμματος που είχαν ως θέμα τα δημιουργικά εργαστήρια των μαθητών και των προσφύγων και τους παραδοσιακούς χορούς των χωρών των εταίρων.

Με αυτή τη συνάντηση ξεκίνησε ο δεύτερος και τελευταίος χρόνος του φιλόδοξου και πολύπλευρου αυτού προγράμματος που θα ολοκληρωθεί στο τέλος αυτής της χρονιάς με τρείς ακόμα νέες διακρατικές συναντήσεις, η επόμενη εκ των οποίων είναι η υποδοχή των εταίρων μας στην πόλη της Βέροιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ