Quantcast

http://picasion.com/

Τα headlines του Δημοτικού Συμβουλίου

Η 18η και 19η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2017 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο. Η συνεδρίαση ήταν διπλή, μια για την έγκριση του απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του δήμου και μισή ώρα αργότερα μια για τα υπόλοιπα 47 θέματα ποικίλης θεματολογίας.

Σε έναν απολογισμό των τριών χρόνων διοίκησης «υπέβαλλε» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Καραπαναγιωτίδης το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. «Κλείσαμε αισίως 3 χρόνια. Κάντε έναν απολογισμό, αυτά τα 3 χρόνια τι είπατε στον κόσμο, τι σχεδιάσατε και τι από αυτά υλοποιήσατε. Βγείτε λίγο στο δρόμο να δείτε τα προβλήματα των πολιτών γιατί ο κόσμος δεν ξεχνάει και οι προεκλογικές εκστρατείες ήδη ξεκίνησαν».

Τα προβλήματα των χωριών τους έθεσαν και οι πρόεδροι του Τριλόφου και της Φυτειάς, προβλήματα που μπροστά σε αυτά της πόλης μπορεί να φαντάζουν απλά, είναι όμως μεγίστης σημασίας για τους κατοίκους των χωριών του δήμου Βέροιας και ειδικά των πιο απομακρυσμένων.

Έναν μάστορα ζήτησε εδώ και πόσο καιρό ο πρόεδρος του Τριλόφου Γιάννης Καραγιάννης, για να περάσουν κάτι πλακάκια στο χωριό. «Τα υλικά υπάρχουν, έναν πλακατζή θέλουμε μόνο. Από το δήμο μου είπαν ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες σε λίγο καιρό και ακόμα περιμένουμε. Εδώ και μήνες έχουμε καμένες λάμπες και το καλαθοφόρο του δήμου έχει 5 μήνες να φανεί. Να προσέχετε τα χωριά μας και να λύνετε τα προβλήματά τους».

Να όμως που κάποια προβλήματα είναι κοινά σε χωριά και πόλη. Δυο χρόνια σου λέει έχει να πέσει έστω και μια πιθαμή άσφαλτος στη Φυτειά και το χωριό είναι γεμάτο λακκούβες. «Ο κεντρικός δρόμος έχει υποστεί καθίζηση και όλο και βουλιάζει», είπε ο πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και με τις βλάβες της ΔΕΥΑΒ, που ενώ δηλώνονται την Τετάρτη, διορθώνεται τη Δευτέρα. «Φτάνει Κυριακή, αδειάζει τελείως η δεξαμενή και μένει το χωριό χωρίς νερό», κατήγγειλε ο πρόεδρος που κλείνοντας είπε «Ο Καλλικράτης θα κλείσει τα ορεινά χωριά!»

Την απόκτηση 14 υπαλλήλων μέσα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 55-67 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Νίκος Ορφανίδης, οι 11 από αυτούς θα πάνε στην τεχνική υπηρεσία, έτσι ώστε να μην καθυστερεί τόσο η αποκατάσταση βλαβών.

Την άφιξη στη Βέροια της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Αγώνων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης. Η φλόγα αναμένεται να φτάσει στις 29 Οκτωβρίου όπου θα γίνει και μια μικρή φιέστα για το γεγονός στην πλατεία Εληάς.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας έβαλε «χέρι» στους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους για τα φωτορεπορτάζ που κάνουν μέσω κοινωνικών δικτύων για τα προβλήματα του δήμου Βέροιας. «Αντί να έρχεστε να αναφέρετε τα προβλήματα στην αίθουσα, τα φωτογραφίζετε και τα αναρτάται στο facebook. Μια φωτογραφία, ένα  μικρό πρόβλημα το αναγάγει σε μείζον. Θλίβομαι όταν οι συνάδελφοι  μεταφέρουν τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου οπουδήποτε αλλού εκτός από την αίθουσα, λες και εδώ δε μπορούν να λυθούν». Εδώ μαθαίναμε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες μέσω twitter, τα προβλήματα της Βέροιας μέσω facebook μας πείραξαν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ