Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καραβασίλης Vs Μηνόπουλος: Στις κάλπες οι δικηγόροι της Ημαθίας

Στις κάλπες αναμένεται να προσέλθουν οι δικηγόροι της Ημαθίας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκλέξουν τις νέες διοικήσεις τους. Στον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας (Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια) για τις αρχαιρεσίες θα ψηφίσουν περισσότεροι από 300 δικηγόροι, ενώ υποψήφιοι πρόεδροι θα είναι ο Φώτης Καραβασίλης και ο Κώστας
Μηνόπουλος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους έως τις 31-10-2017. Ενώ τα νέα Δ.Σ. θα αναλάβουν από 01-01-2018 και για 4 χρόνια, έως δηλαδή και το 2021.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2021

Αυτό που πλέον αλλάζει είναι η διάρκεια της θητείας των νέων προεδρείων, που πλέον αυξάνεται κατά ένα έτος- καθώς ήταν τριετής μέχρι σήμερα και πλέον γίνεται τετραετής. Ταυτόχρονα περιορίζεται η δυνατότητα επανεκλογής προεδρείων, στα οποία οι πρόεδροι έχουν ήδη 2 θητείες και οι σύμβουλοι 3 συνεχόμενες. Σύμφωνα με το άρθρο 97 παρ.5 και 165 Ν.4194/13, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές αυτές πρόεδροι που ήδη έχουν συμπληρώσει δύο συνεχόμενες θητείες και σύμβουλοι που έχουν ήδη συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες θητείες. Αυτή ακριβώς η επίμαχη διάταξη, αυτός ουσιαστικά ο «κόφτης» στις θητείες, ήταν που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

ΕΚΛΟΓΗ 50%+1


Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος Πρόεδρος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων (50% συν ένα), η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων Προέδρων την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ