Quantcast

http://picasion.com/

Ιωσηφίδου: «Εξ... αποστάσεως»

Πολιτική παρέμβαση έκανε η Ίλια Ιωσηφίδου. Η πολιτεύτρια του νομού Ημαθίας αναφέρθηκε στους Έλληνες του εξωτερικού και ότι θα έπρεπε να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της Κεντροαριστεράς που θα διεξαχθεί στις 12 και στις 19 Νοεμβρίου. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή της: «Loin des yeux, près du
cœur» (Μακριά από τα μάτια, κοντά στην καρδιά- Γαλλική παροιμία). Τα παιδιά μας που μετανάστευσαν, δεν είναι λιγότερο Έλληνες. Δεν αγαπάνε λιγότερο την πατρίδα τους. Τα περισσότερα δεν έφυγαν γιατί το διάλεξαν αλλά γιατί δεν μπορούσαν να το αποφύγουν. Η καρδιά τους, το μυαλό τους, η ψυχή τους βρίσκονται εδώ και εδώ έρχονται και ξανάρχονται με την πρώτη ευκαιρία. Όνειρό τους εξακολουθεί να παραμένει να επιστρέψουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα με τον ήλιο της, τις θάλασσες και τις παραλίες της, τα έθιμα και τα δρώμενά της, τα ζεστά της καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες της. Θέλουν να τη δουν να επανακάμπτει, να συνέρχεται, να αναπτύσσεται, να μπορεί να τους προσφέρει τις δουλειές που τους αρνήθηκε. Θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις σ’ αυτή τη ανάκαμψη.
Ακόμη τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν βλέπουν με πιο καθαρό μάτι από έξω αυτά που συμβαίνουν εδώ και αποτελούν τη κακοδαιμονία μας. Διακρίνουν τα λάθη, τις ασυνέπειες, τις παλινδρομήσεις, τις επιπολαιότητες, τις αυταπάτες που ταλανίζουν για χρόνια αυτό τον τόπο και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει μπροστά. Τα παιδιά μας αυτά τα έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη τη γνώμη τους, τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, το δυναμικό που κουβαλάνε. Θέλουμε να τα έχουμε κοντά στην καρδιά μας για να μπορέσουμε κάποτε να τα δούμε και κοντά στα μάτια μας. 

Η ψήφος στους μετανάστες μας, τουλάχιστον στους μετανάστες της τελευταίας οικονομικής κρίσης είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τώρα, με τις εκλογές για Πρόεδρο του ενιαίου φορέα του κέντρου να επιτρέψουμε στα ξενιτεμένα μας παιδιά να ψηφίσουν εξ αποστάσεως με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Να τους δείξουμε ότι τους θεωρούμε δικούς μας, μετράμε τη γνώμη τους, τους εμπιστευόμαστε. Δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες στέρησαν από τους μετανάστες αυτή την μοναδική ευκαιρία, που μπορούσε να γίνει υπόδειγμα για το μέλλον και στέρησαν από την κεντροαριστερά τη πρωτοπορία σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία.

Η δυνατότητα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας για τους μετανάστες μπορεί να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον τους για την πατρίδα ώστε να μην τους χάσουμε για πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ