Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημόσιος απολογισμός για το Σέλι: Κοντά στην αδειοδότηση - «Ανάσα» τα χιόνια και οι εκδηλώσεις

Στο δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της για την διετία Ιούνιος του 2015 - Ιούνιος 20017, προέβη η επιτροπή διαχείρισης του του Εθνικού χιονοδρομικού κέντρου Σελίου. Τον απολογισμό, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27/9 στην Εληά, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Τζελέπης. Στο πάνελ τον
πρόεδρο πλαισίωναν τα μέλη της Επιτροπής, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, όπως ο Συντονιστής Ν.Ε. Τάσος Κωστόπουλος και ο υπεύθυνος του αθλητικού τομέα Γρηγόρης Γεωργιάδης, μέλη συλλόγου χιονοδρόμων και πολίτες άμεσα ενδιαφερόμενοι για το μέλλον του χιονοδρομικού κέντρου.
«Χτυπώντας εμάς, κάνουν ζημιά στο χιονοδρομικό κέντρο», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Κώστας Τζελέπης, αναφερόμενος σε σχόλια που αναρτήθηκαν κατά καιρούς σε κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΧΚ, πχ καθαριότητα, σχόλια που όπως είπε δεν έχουν καμία βάση και δεν αποδεικνύονται. «Θέλαμε να το καταστήσουμε σαφές και επιλέξαμε την ανοιχτή συγκέντρωση έναντι ενός δελτίου στον τύπο». 
Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στον απολογισμό των οικονομικών και των πεπραγμένων από τον Ιούλιο του 2015 που παρέλαβε η τωρινή διοίκηση.
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος από τις 10 Ιουλίου 2015 που ανέλαβε η επιτροπή. 
2015
Παραλάβαμε:
- ταμειακό αποθεματικό 148€
- απαιτήσεις τρίτων 500.000€ (κάποια νομότυπα και το μεγαλύτερο μέρος παράτυπα που ταλανίζουν τον φορέα)
- δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας 
- ο φορέας χρωστούσε σε 2 μόνιμους τεχνικούς 
Το Σεπτέμβριο με την πρώτη δόση της κρατικής επιχορήγησης πληρώθηκαν οι 2 τεχνικοί, η εταιρεία τηλεφωνίας και η ΔΕΗ, όπου μπήκαμε σε ρύθμιση για αποφυγή διακοπής.
- ανυπαρξία διοικητικού προσωπικού 
- μηχανολογικός εξοπλισμός
4 χιονοστρωτήρες 30ετίας (2 σε ακινησία, 2 σε λειτουργία με ελαφριά συντήρηση). Μπήκαμε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και πήραμε 4μηνο υπάλληλο συντηρητή μηχανημάτων.
- δεν είχε υποβληθεί φορολογική δήλωση, λόγω ασυννενοησίας των δυο προηγούμενων προέδρων που κατείχαν την προεδρία στο ίδιο έτος, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου από εκπρόθεσμη υποβολή.
- 173.000€ που εγκρίθηκαν έπρεπε να προστατευθούν από την κατάσχεση

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 ήταν 184.000€ από κρατική επιχορήγηση, 50.000€ πήγαν σε πρόστιμα στην εφορία, 163.000€ για χρέη προηγούμενων διοικήσεων και 30.000€ για δικά μας.

2016
- Δημιουργήσαμε διαδραστική ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα
- Συμμετοχή στην έκθεση SportExpo
- Συνεχής παροχή στοιχείων στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες
- Ψηφιοποίηση των αρχείων του φορέα
- Έγκριση 7 υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ 2008
- Πρόσληψη υπαλλήλου ΠΕ για διοικητικός
- Έσοδα από εισιτήρια 90.000€, βαθιά ανάσα
- Προπονήσεις αθλητών, όπως special olympics που επέστρεψαν με πολλά μετάλλια
- Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και βγήκε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για 2012-2014
- Τήρηση βιβλίων Γ' κατηγορίας και ανταμοιβή από Οικονομικές Υπηρεσίες με ένταξη στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων και επιπλέον κονδύλιο
- Πληρώθηκαν ΔΕΚΟ, ΙΚΑ
- Θετικό αποτέλεσμα προϋπολογισμού που συνεχίζεται και το Α' εξάμηνο του 2017.

Αρχικός προϋπολογισμός 225.000€
Κρατική επιχορήγηση επιπλέον 80.000€
Ένταξη στα ληξιπρόθεσμα 154.000€

2017
- 2 επιπλέον υπάλληλοι
- Φιλοξενία αγώνων
- Αυτή τη στιγμή το ΧΚ βρίσκεται σε συντήρηση, στα σταθερά μηχανήματα, καθαρισμός δάσους
- Έγκριση αγοράς μεταχειρισμένου χιονοστρωτήρα

Αυτή τη στιγμή:
- 185.000€ απσιτήσεις σε πρώην και νυν υπαλλήλους
- 130.000€ απαιτήσεις σε προμηθευτές
- 90.000€ ζημιά από λεηλασία εστιατορίου (υπάρχει ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας για την ενοικίαση του χώρου αλλά περιμένει τις εξελίξεις με την αδειοδότηση)
- Μεγάλο πρόβλημα το ιδιοκτησιακό
- Απαραίτητη επένδυση για απόκτηση μηχανισμού τεχνητής χιόνωσης, κάτι που θα αυξήσει τη σεζόν και τα έσοδα
- Ετοιμάζονται εκδηλώσεις που θα τονώσουν τον τουρισμό

Απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων - Άδεια λειτουργίας
Έπειτα από καταγγελίες γειτονικών χωρών, το 2014 βγήκε μια οδηγία από την Ε.Ε. να μην επιτρέπεται η λειτουργία ΧΚ χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Όπως ανέφερε ο κ. Τζελέπης, η μελέτη χρειάζεται 2 χρόνια με κόστος 120.000€ σε εξωτερικό γραφείο. «Απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια για τη μελέτη, αλλά είτε δεν ήθελε είτε δεν μπορούσε, πήραμε αρνητική απάντηση. Τελικά ανέλαβαν οι υπηρεσίες του δήμου Βέροιας γλυτώνοντάς μας 60.000€. 
Ο χρόνος δεν έφτανε για την απόφαση της έγκρισης και ξεκινήσαμε αγώνα μέσω των τοπικών βουλευτών να κατατεθεί τροπολογία έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε μόνο τη μελέτη και να μην περιμένουμε την έγκριση. Το καταφέραμε και την καταθέσαμε το Φλεβάρη του 2017. Πλέον είμαστε στο 70% για να αποκτήσουμε 10ετή άδεια λειτουργίας».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: 












ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ