Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Σ' ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε το μείγμα, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες µας, να γίνουν
πλακέ. Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια γιαουρτλού πάνω σε πίτα (την οποία ψήνουμε ή στη σχάρα ή την περνάμε λίγο από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο) και περιχύνοντας την σώς γιαουρτιού ή τη συνοδεύουμε σε ένα μικρό μπόλ.
Υλικά:
1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
δύο φορές περασμένο από τη μηχανή
500 γρ. κιμάς αρνίσιος
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. φρυγανιά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
1/4 κ.γ. κύμινο
αλάτι
Για το γιαουρτλού
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
πλακέ. Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια γιαουρτλού πάνω σε πίτα (την οποία ψήνουμε ή στη σχάρα ή την περνάμε λίγο από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο) και περιχύνοντας την σώς γιαουρτιού ή τη συνοδεύουμε σε ένα μικρό μπόλ.
Υλικά:
1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
δύο φορές περασμένο από τη μηχανή
500 γρ. κιμάς αρνίσιος
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. φρυγανιά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
1/4 κ.γ. κύμινο
αλάτι
Για το γιαουρτλού
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι