Quantcast

http://picasion.com/

Μαραγκός: «Αν ο Άρης είναι αυτός που πρέπει, τότε να ψάξουν τον… δεύτερο»

Για την μεταγραφή του στον Άρη, το στόχο της ανόδου στην Super League αλλά και για την συνεργασία με τον Δημήτρη Σπανό, μίλησε ο ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων», Στέλιος Μαραγκός. Παράλληλα, ο Βεροιώτης ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα θα πρέπει με τις εμφανίσεις της να πείσει τον κόσμο να γυρίσει στο γήπεδο. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Άρης είσαι!»:

Πως κυλάει μέχρι στιγμής η προετοιμασία και πότε πιστεύεις ότι θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα:

«Τον κ. Σπανό δεν τον γνώριζα προσωπικά. Είχα ακούσει κάποια πράγματα, βέβαια, όμως δεν είχαμε συνεργαστεί. Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλύτερα από ότι περίμενα και κάποια πράγματα ρολάρουν καλύτερα. Τώρα, σε ότι αφορά το χρονικό περιθώριο, πιστεύω ότι σε 25 με 30 μέρες η ομάδα θα είναι έτοιμη. Από εκεί και πέρα σίγουρα το τεχνικό και ιατρικό τιμ που έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων γνωρίζουν καλύτερα».

Ανέφερες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γιατί είναι πολλά τα νέα πρόσωπα στην ομάδα;

«Είναι αρκετοί οι νέοι, όμως είναι και πολύ καλοί παίκτες και αφομοιώνουν γρήγορα κάποια πράγματα που θέλει να μας περάσει ο προπονητής. Αυτό φαίνεται μέχρι στιγμής από τις προπονήσεις, καθώς δεν έχουμε δώσει ακόμα φιλικό παιχνίδι. Αν σκεφτεί όμως κανείς ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει σε δυο μήνες, περίπου, τότε τι καλύτερο από το να είναι η ομάδα έτοιμη σε 30 μέρες».

Βλέπουμε στις προπονήσεις ότι δουλεύετε ιδιαίτερα στη ανάπτυξη του παιχνιδιού. Θεωρείς ότι αυτό ήταν ένα από τα βασικά μειονεκτήματα του Άρη τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο;

«Σίγουρα οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν αυτό το πρόβλημα απέναντι στις λιγότερο ποιοτικές. Η διάσπαση μιας πολυπρόσωπης άμυνας είναι το δυσκολότερο στοιχείο που πρέπει να βάλει μια ομάδα στο παιχνίδι της. Εμείς δουλεύουμε πάνω σε αυτό από τη πρώτη μέρα και νομίζω ότι θα είναι το σημείο - ¨κλειδί” ώστε να ξεκλειδώνουμε τις άμυνες στο Κλεάνθης Βικελίδης, απέναντι σε αντιπάλους που θα έρχονται να κλέψουν τον βαθμό. Αν η ομάδα καταφέρει να περάσει στο παιχνίδι της τα μισά από όσα μας λέει ο προπονητής, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Πώς βλέπεις γενικότερα τον Δημήτρη Σπανό, σε αυτό το πρώτο διάστημα της συνεργασίας σας;

«Να σας πω την αλήθεια στη πρώτη προπόνηση θεώρησα ότι είναι φωνακλάς αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο άνθρωπος έχει καταλάβει που έχει έρθει, είναι προσιτός ανά πάσα στιγμή σε ότι πρόβλημα και αν έχουμε. Έχει καταφέρει να ...πλησιάσει όλους τους παίκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Είναι θετικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν αγωνισθεί ξανά σε ομάδα του μεγέθους του Άρη και έχουν ένα κίνητρο για διάκριση;

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή το ρόστερ αποτελείται στη πλειοψηφία του από παίκτες που θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Τη περσινή αγωνιστική περίοδο υπήρχαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήταν φτασμένοι, χωρίς να κατηγορώ, βέβαια, τα παιδιά και σε πολλά παιχνίδια έλειπε αυτή η ...σπίθα. Την ομάδα τη παρακολούθησα και έλειπε αυτή η σπίθα που θα έπαιρνε τις νίκες και ελπίζω ότι φέτος θα υπάρχει».

Θεωρείς ότι η μαχητικότητα θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο του νέου Άρη:

«Δεν είναι μόνο αυτό. Να διευκρινίσω ότι το γεγονός ότι δεν έχουν αγωνισθεί σε ομάδα του μεγέθους του Άρη, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί παίκτες. Ίσα ίσα θέλουμε να αποδείξουμε ότι αδικηθήκαμε τόσα χρόνια που δεν παίξαμε σε έναν τέτοιο σύλλογο. Αυτό να είστε σίγουροι ότι θα φέρει την επιτυχία».

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας που χτίζεται;

«Από αυτά που έχω δει μέχρι τώρα, θεωρώ ότι θα έχουμε τη κατοχή της μπάλας σε όλες τις αναμετρήσεις και θα πρεσάρουμε τον αντίπαλο σχεδόν σε όλο το ενενηντάλεπτο. Υπάρχουν γήπεδα στη κατηγορία που είναι μικρά και ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, όμως η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει».

Καταλαβαίνεις ότι δεν θα υπάρχει κανένα ίχνος ανοχής από τον κόσμο, που θα περιμένει άμεσα αποτελέσματα...

«Η ομάδα πέρσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο και ο κόσμος είναι πικραμένος και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες. Αν καταφέρουμε, όμως, να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει θα είμαστε επιτυχημένοι και αυτό είναι μεγάλη πρόκληση».

Εκτός από την αγωνιστική επιτυχία, ένας από τους στόχους είναι να φέρετε και τον κόσμο πίσω στο γήπεδο;

«Είναι σίγουρα αρνητικό ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου απέχει. Με τόσες πίκρες, βέβαια που έχει πάρει η ομάδα σίγουρα τον δικαιολογείς κάποιες φορές, όμως η αγάπη που υπάρχει γι αυτή τη ομάδα δεν πρέπει να εκλείψει ποτέ. Εμείς πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, είναι στο χέρι μας πιστεύω ότι τον Μάιο το Κλεάνθης Βικελίδης θα είναι γεμάτο».

Πως επιδρά στο παιχνίδι το να είσαι οπαδός της ομάδας που αγωνίζεσαι;


«Δεν έχω παίξει ακόμα στο Βικελίδης για να σου πω. Σε όποιο άλλο γήπεδο και αν πάω δεν θα το καταλάβω. Είναι κάτι δύσκολο, αλλά θα καταφέρω να ξεχωρίσω τον επαγγελματισμό από το συναίσθημα».

Αρκετά καλοκαίρια, πάντως, το όνομα σου ήταν στους μεταγραφικούς στόχους του Άρη. Τι ήταν αυτό που χαλούσε τη τελευταία στιγμή;

«Είχα φτάσει αρκετές φορές κοντά. Η ομάδα δεν ήταν τότε και στα καλύτερα της, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Δεν μετάνιωσα ποτέ που είχα αποκαλύψει ότι είμαι οπαδός του Άρη, πριν από τέσσερα χρόνια και αυτό το ...πλήρωνα σε όποιο γήπεδο και αν πήγαινα. Ίσως τώρα ήταν το καλύτερο τάιμινγκ».

Πως βλέπεις τη διοικητική κατάσταση στον Άρη, καθώς γνωρίζεις τον Θόδωρο Καρυπίδη και από τη παρουσία σου στη Βέροια;

«Η αλήθεια είναι ότι στη Βέροια είδαμε αρκετά πράγματα μαζί του. Η ομάδα είχε επιτυχίες, ανέβηκε επίπεδο ενώ έφτιαξε και ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Στη πορεία έγιναν κάποια λάθη, υπήρξαν κάποια προβλήματα και στη συνέχεια πήγε στον Άρη. Η ομάδα δεν ανέβηκε πέρσι, δέχτηκε ανελέητο κυνηγητό, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Κάνει μια νέα προσπάθεια, η ομάδα έχει στελεχωθεί με 14 νέους πολύ καλούς παίκτες και το ρόστερ είναι πλήρες. Όπως όλους μας θα τον κρίνουν τα αποτελέσματα».

Η φετινή ομάδα είναι αποκλειστικό δημιούργημα του Παύλου Μυροφορίδη. Τι είναι αυτό που σας τονίζει όταν σας μιλάει στο προπονητικό κέντρο, τι θέλει να σας περάσει;

«Ο Παύλος είναι πολύ δοτικός άνθρωπος. Το καλοκαίρι τελείωνε το συμβόλαιο μου με το Πλατανιά, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να έρθω στον Άρη για να τον βοηθήσω. Εγώ ακούγοντας αυτό το πράγμα πήγα πριν από αυτόν στα γραφεία και τον περίμενα.(γέλια). Ξέρει πολύ καλά τη κατηγορία και προσπαθεί να παίρνει πάντα τους καλύτερους παίκτες. Το έχει αποδείξει , κερδίζοντας ανόδους με διαφορετικές ομάδες. Οι παίκτες είναι ευχαριστημένοι μαζί του και αρκετοί τον έχουν ακολουθήσει από άλλες ομάδες και αυτό σημαίνει πάρα πολλά, γιατί είναι δύσκολο να εμπιστεύεσαι επαγγελματικά έναν άνθρωπο. Ο Παύλος, όμως, είναι κύριος».

Τι πρωτάθλημα περιμένεις και ποιες θεωρείς ότι θα είναι ανταγωνίστριες ομάδες για τον Άρη:

«Υπάρχουν κάποιες ομάδες καλές. Χωρίς καμία δόση αλαζονείας, όμως, θεωρώ ότι είμαστε η καλύτερη. Αν ο Άρη είναι αυτός που πρέπει, τότε θα πρέπει να ψάξουν τον δεύτερο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ