Συνέλευση Γεωργών Βέροιας: Έρχονται κινητοποιήσεις; (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ η έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας σε αίθουσα του χωριού Μέσση. Κατάμεστη η αίθουσα από αγρότες που ήρθαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα του ροδάκινου και των ζημιών που υπέστησαν. Ο Πρόεδρος Τάσος Χαλκίδης ενημέρωσε για την κατάσταση που
επικρατεί τώρα με την απόγνωση που έχουν περιέλθει οι παραγωγοί, για τις επαφές στην Αθήνα στον ΕΛΓΑ μαζί με βουλευτές Πέλλας Ημαθίας και άλλους εκπροσώπους, την αρνητική απάντηση του ΕΛΓΑ για την ζημιά από καρπόπτωση που παραπέμφθηκε σε μελέτη που θα κάνουν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Νάουσας για να βγάλουν πόρισμα και προέτρεψε τους αγρότες σε αγωνιστική επαγρύπνηση. 

Ο Θ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον χώρο των ροδακινοπαραγωγών που είναι καταχρεωμένοι και σε απελπισία και από τις χαμηλές τιμές και από τις ζημιές ενώ αμφισβητήθηκε η πρόταση να δηλώσουν προαιρετικά οι παραγωγοί ζημιές έως 31 Ιουλίου. Μίλησαν επίσης ο Ιορδάνης Κυρατλίδης πρόεδρος του ΑΣ Μέσσης και της ΑΛΜΕ που δήλωσε την στήριξη της κοινοπραξίας στον αγώνα των αγροτών για αποζημιώσεις και ο Δήμαρχος Βέροιας Κ Βοργιαζίδης που τόνισε τις προσπάθειες του Δήμου για την δωρεάν διανομή και δήλωσε και αυτός την στήριξη στους παραγωγούς. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωποι και από τον ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΤΥΠΑ Ναουσας

Έπεσαν διάφορες προτάσεις για κινητοποιήσεις και αποφασίστηκε μια συνάντηση όλων των Συλλόγων και των Προέδρων των ομάδων παραγωγών της Ημαθίας και Πέλλας για να συντονίσουν τα επόμενα βήματα σε επίπεδο Νομών. Σαν πρώτη προειδοποιητική κίνηση αποφασίστηκε για μια ημέρα που θα ανακοινωθεί όλοι οι συνεταιρισμοί να σταματήσουν τις παραλαβές ροδάκινων και συμπύρηνων, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τάσος Χαλκίδης από Σεπτέμβριο θα κατασκηνώσουμε στον Κόμβο Κουλούρας μέχρι να πληρώσουν το εμπάργκο και τις αποζημιώσεις.

Να σημειώσουμε ότι ακούστηκαν πολλά παράπονα για την λειτουργία του ΕΛΓΑ και για την αλλαγή των κανονισμών καθώς επίσης και για την μη ανακοίνωση τιμής συμπύρηνου από την ΕΚΕ.


Ρεπορτάζ: ammosimathia.blogspot.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις