Quantcast

http://picasion.com/

Σε πλήρη εγκατάλειψη η Ζωοδόχος Πηγή - To μέρος που αγάπησαν οι Βεροιώτες τις δεκαετίες 1980 και 1990

Η περιοχή της Ζωοδόχος Πηγή στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας - Κοζάνης, αποτέλεσε την μεγαλύτερη παιδική, εφηβική και μεσήλικη ανάμνηση για χιλιάδες Βεροιώτες. Εκεί όπου καθημερινά, πλήθος συμπολιτών μας έκανε στάση και γευμάτιζε στις εκπληκτικές ταβέρνες κατά μήκος του δρόμου. Η λειτουργία της Εγνατίας Οδού δημιούργησε ένα νέο σκηνικό στα άλλοτε
ένδοξα καταστήματα της Ζωοδόχου Πηγής με τα ξακουστά σουβλάκια και την αχνιστή φασολάδα. Λογικό να εξασθενήσει η δυναμική της άλλοτε εθνικής οδού Βέροιας - Κοζάνης και να υπολειτουργούν 2-3 από τα 7 καταστήματα.
«Δεν μας προσέχει κανείς εδώ και δεκατρία χρόνια» δηλώνει καταστηματάρχης της περιοχής μιλώντας για την πλήρη αδιαφορία των τοπικών φορέων, οι οποίοι δεν προβάλουν την άλλοτε διάσημη Ζωοδόχο Πηγή. «Μοιάζει εγκαταλελειμμένη η περιοχή, σαν εμπόλεμη ζώνη με το ράλι της Καστανιάς να αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για να καθαρίσουν». Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως η μείωση του τζίρου αγγίζει πλέον το 90%, πράγμα που οδηγεί τους επιχειρηματίες σε απόγνωση. Δυστυχώς, όπως βλέπετε και στις παραπάνω φωτογραφίες η Ζωοδόχος Πηγή, δεν θυμίζει σε τίποτα τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Πλήρης η εγκατάλειψη!



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ