Ο ξεχωριστός γάμος της Βεροιώτισσας «αμαζόνας» και του «πεταλωτή» (ΦΩΤΟ)

ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!
Η Χριστίνα και ο Λάμπρος, ένωσαν τις ζωές τους και την αγάπη τους για τα άλογα με μια γαμήλια τελετή από τα παλιά! Ο γάμος έγινε στον Πολύγυρο Ιωαννίνων ανήμερα της Αγίας Κυριακής και η νύφη και ο γαμπρός επέλεξαν να φτάσουν μέχρι την αυλή του Ιερού Ναού, με τα άλογά τους! Για ενθύμιο, μοίρασαν στους καλεσμένους
τους πανέμορφες μπομπονιέρες, στολισμένες με ένα πέταλο για γούρι.
Η Χριστίνα Δροσινού κατάγεται από την Βέροια αλλά ζει και εργάζεται στα Γιάννινα. Ο Λάμπρος Κασκάνης, κατάγεται από τον Πολύγυρο και εργάζεται στα Γιάννινα. Επέλεξαν να ενώσουν τις ζωές τους στην Αγία Κυριακή και να φτάσουν από το πατρικό του γαμπρού μέχρι την εκκλησία με τα άλογά τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα συγγενών και φίλων που τους καμάρωναν στην ομορφότερη μέρα της ζωής τους.
Η Χριστίνα και ο Λάμπρος διατηρούν κατάστημα με ιππικά είδη στο Νεοχωρόπουλο. Η Χριστίνα συμμετέχει σε αγώνες ιππασίας ενώ ο Λάμπρος σπούδασε στη Γερμανία επί τρία ολόκληρα χρόνια το επάγγελμα του πεταλωτή! Επέστρεψε στην Ελλάδα και φυσικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις αγκυλώσεις του ελληνικού δημοσίου. Όταν πήγε στην Εφορία να δηλώσει το επάγγελμά του, αυτό του πεταλωτή που επί τρία χρόνια σπούδασε, οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει ΚΑΔ για να τον καλύπτει!
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο επάγγελμα. Για να αντιμετωπίσει λοιπόν τα γραφειοκρατικά προβλήματα άνοιξε το κατάστημα αλλά και τότε προέκυψαν δυσκολίες για το αντικείμενο το οποίο έπρεπε να αντιστοιχεί στους ΚΑΔ. Η λατρεία τους για τα άλογα ήταν αυτή που τους έκανε να μην τα αποχωριστούν ούτε την ημέρα του γάμου τους. Στολισμένα κατάλληλα, έκλεψαν τα βλέμματα όλων τόσο στην διαδρομή όσο και στο προαύλιο της εκκλησίας.

Πηγή: epiruspost.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις