Μελιόπουλος: «Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα για μόνιμη εργασία των συμβασιούχων στους Δήμους»

Γράφει ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Κατά την συζήτηση το δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων εργαζόμενων δεν έγιναν αποδεκτά ούτε α
πό την Διοίκηση του Δήμου ούτε από τις υπόλοιπες παρατάξεις- πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επίσης αρνήθηκαν ακόμα και την ολιγόμηνη παράταση των συμβάσεων που αναγκάστηκε να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτω από τον δίκαιο και πολυήμερο αγώνα των εργαζόμενων στους Δήμους.

Κατέδειξαν όλοι-και με αυτόν τον τρόπο-την απόλυτη ταύτισή τους με τις ευρωενωσιακές ρυθμίσεις και τους μνημονιακούς νόμους, με τους οποίους ενισχύθηκε η ανταποδοτικότητα, ενώ το μόνιμο προσωπικό των δήμων σταδιακά και μεθοδικά αντικαταστάθηκε από συμβασιούχους και εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας που και αυτοί δεν πληρώνονται. Που με την λήξη των συμβάσεων ή των προγραμμάτων οι εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο ενώ αποτελούν αναγκαίο στήριγμα για πολλές Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων

Απέδειξαν ότι είναι και δική τους επιλογή, όπως είναι επιλογή και των κομμάτων που τους στηρίζουν, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, η παράδοση του τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στα αρπακτικά νύχια των καπιταλιστών που καραδοκούν και που προωθεί η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Που σημαίνει νέα δυσβάσταχτα χαράτσια για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και κέρδη με το τσουβάλι για το κεφάλαιο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε δίκαιο και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών να απολαμβάνουν υπηρεσίες καθαριότητας τέτοιες που να ταιριάζουν στις σύγχρονες ανάγκες τους, χωρίς να πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη.

Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζόμενων και τα δίκαια αιτήματά τους και τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε κοινό μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις