Quantcast

http://picasion.com/

Τη Νάουσα επισκέφθηκαν οι Γερμανοί Δήμαρχοι Νόιφεν και Βέρναου

Ανανεώσιμη ενέργεια, τουρισμός, μάρκετινγκ και η διαχείριση αποβλήτων στην ατζέντα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ). Τους Δημάρχους Νόιφεν, Ματίας Μπέκερ, και Βέρναου, Άρμιν Έλμπλ, υποδέχθηκαν οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Δημήτριος Γιάννου, και Νάουσας, Νικόλαος Κουτσογιάννης, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ). Η
γερμανική αποστολή κατέφθασε κατόπιν πρόσκλησης των Ελλήνων αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους Γερμανούς ομολόγους τους. Η συνάντηση είχε σκοπό τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας, του τουρισμού και του μάρκετινγκ, αλλά και της διαχείρισης των αποβλήτων.

Κατά τις συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων με φορείς των πόλεων της Έδεσσας και της Νάουσας συζητήθηκαν οι δυνατότητες δημιουργίας νέων ενεργειακών δικτύων και υποδομών για την τροφοδότηση των εκεί κολυμβητηρίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη συνδρομή ειδημόνων στον τομέα αυτό από τη Γερμανία, μια συνεργασία που θα υποστηρίξει το γραφείο της ΕΓΣ στην Βόρεια Ελλάδα.

Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δύο Δήμων και στις κοινές προοπτικές στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, με εκπροσώπηση των ελληνικών δήμων σε μεγάλες γερμανικές διοργανώσεις το 2018. Η Νάουσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δημιουργία χώρου για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα βάσει των γερμανικών προδιαγραφών. Η ίδρυση ενός δικτύου για τον οινοτουρισμό, τη γαστρονομία, τον περιπατητικό τουρισμό και την ποδηλασία ήταν μερικά ακόμα θέματα συνεργασίας καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Κατά την παραμονή τους στην Βόρεια Ελλάδα οι Γερμανοί Δήμαρχοι Μπέκερ και Έλμπιλ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σειρά προορισμών, μεταξύ των οποίων η λίμνη Βεγορίτιδα, στο πάρκο των καταρρακτών, τον βοτανικό κήπο και το μουσείο ερπετών στην Έδεσσα, αλλά και το πρότυπο διαλογητήριο φρούτων “NEA EXFRUT”. Ακολούθησαν επίσης τα οινοποιεία “Κυρ-Γιάννη” και “VAENI” στη Νάουσα.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ