Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγωνία για τις τιμές στο ροδάκινο - Κίνδυνος κατάρρευσης του κλάδου

Απόγνωση, απογοήτευση και οργή. Όλα τα είχε η έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας στο Μακροχώρι το βράδυ της Παρασκευής. Η τραγική πορεία του επιτραπέζιου ροδάκινου φέτος, άναψε τα αίματα και φέρνει σε απόγνωση τους παραγωγούς. Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή μας, είπε ο Τάσος Χαλκίδης. «Μας
εμπαίζουν ο Υπουργός και οι παρατρεχάμενοί του. Το ροδάκινο πάει με εξευτελιστικές τιμές ή και καθόλου τιμές, ανοιχτά. Έχουν σαπίσει χιλιάδες τόνοι στα ψυγεία των συνεταιρισμών και έρχεται το συμπύρηνο χωρίς να γνωρίζουμε ούτε τιμή ενώ η ΕΚΕ στρώνει τον δρόμο για χαμηλές τιμές και αυστηρές παραλαβές».

Είναι οριακή η φετινή χρονιά είπε ο Θ Παπακωνσταντίνου. «Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Αποστόλου για γρήγορη αποζημίωση από το εμπάργκο και μάλιστα ανά παραγωγό και ανά στρέμμα και όχι μέσω συνεταιρισμών. Θέλει μαζική συμμετοχή γιατί έχουν φτάσει στο όριό τους οι αγρότες από τα χρέη προς όλους και θα κινδυνεύσει η περιουσία τους, είτε από την εφορία είτε από τον ΕΦΚΑ είτε από τις τράπεζες.»

Πανδαιμόνιο επικράτησε στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν με τους αγρότες να κατηγορούν την ΕΚΕ, την Κοινοπραξία Ομάδων που δημιουργήθηκε πρόσφατα, τον Υπουργό και τους βουλευτές. Έπεσαν στο τραπέζι προτάσεις για διαμαρτυρία στην Βέροια με ροδάκινα να πέφτουν στην πλατεία, ενώ υπήρξε ανησυχία για τον χειμώνα που έρχεται και την κοινωνική έκρηξη από τους αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας που θα μείνουν χωρίς εισόδημα.

Πηγή: ammosimathia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ