Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτή είναι η εικόνα της Πλατείας στην Πατρίδα που αφιερώθηκε στον ήρωα Αστυνομικό της Βέροιας

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τη μέρα που η Ημαθία και ολόκληρη η Ελλάδα, «πάγωσε» με την είδηση του σοβαρού τραυματισμού δυο Αστυνομικών στην Πατρίδα Βέροιας. Ήταν 11 Ιουλίου 1997, όταν η Αστυνομία κλήθηκε να διευθετήσει οικογενειακό επεισόδιο, όμως αυτό που ακολούθησε δε μπορούσε να το συλλάβει
ανθρώπινος νους. Ο υπαίτιος του περιστατικού, πλησίασε το υπηρεσιακό όχημα και έριξε μέσα χειροβομβίδα, τραυματίζοντας σοβαρά τους δυο Αστυνομικούς του ΑΤ Βέροιας, τον Σωτήρη Θεσσαλονικιό, που έχασε το πόδι του και τον 32χρονο τότε Γεώργιο Αθανασόπουλο, που κατέληξε δυο εβδομάδες αργότερα σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Στον Αστυφύλακα Αθανασόπουλο απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα, ενώ προς τιμήν του, δόθηκε το όνομά του σε πλατεία στην Πατρίδα Βέροιας. 
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, μεταφέρουν την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία «Αστυφύλακα Αθανασόπουλου». Μια πλατεία παραμελημένη που τίποτα δεν υπάρχει εκεί για να θυμίζει το τραγικό περιστατικό. Ούτε καν μια πινακίδα που να δηλώνει την ονομασία της πλατείας, ως το ελάχιστο δείγμα τιμής στη μνήμη του νέου αυτού ανθρώπου που έπεσε στο καθήκον. Γιατί τα χρόνια περνούν και οι μνήμες φθείρουν, τα μνημεία όμως πρέπει να είναι εκεί, άφθαρτα, για να θυμίζουν. Καλό θα ήταν, ίσως και με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από του θάνατό του, κάποιοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ