Quantcast

http://picasion.com/

Τα παιδιά του Veria Basketball Camp στο Antetokounbros event

Στο «Παλέ» βρέθηκαν την 3η ημέρα (18/6), τα παιδιά που συμμετέχουν στο Veria Basketball Camp ενώ σήμερα (19/6) ολοκληρώθηκε και η 4η ημέρα του camp με την καθημερινή προπόνηση, με ομιλία από τον αναγνωρισμένο διαιτητή Παφίλη Δημήτρη ενώ το απόγευμα οι γονείς των παιδιών έπαιξαν στο «Άρης Γεωργιάδης» 3x3. Μαγικές στιγμές έζησαν τα παιδιά που
παρακολούθησαν, την Κυριακή 18/6, από απόσταση αναπνοής το AntetokounbrosEvent που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Από την μια πλευρά… το μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ Γιάννης Αντεντοκούμπο, ο αδελφός του Θανάσης και η παρέα τους και από την άλλη η χρυσή Εθνική ομάδα του 2005. Οι φίλαθλοι 5000+… και το θέαμα μοναδικό. Τα παιδιά με 3 λεωφορεία με συνοδεία 18 προπονητών ξεκίνησαν μεσημέρι από την Βέροια και χωρίς κανένα πρόβλημα μπήκαν στο γήπεδο και κάθισαν στις θέσεις που είχαν εξασφαλίσει οι διοργανωτές αποκλειστικά για αυτά.
Τα παιδιά χειροκρότησαν με πάθος τους παίκτες και των δύο ομάδων και παρά το πλήθος τους (200 παιδιά) απέδειξαν την κόσμια συμπεριφορά τους και ως φίλαθλοι. Όσον αφορά το σημερινό (19/6) πρόγραμμα περιελάβανε στο πρώτο της μέρος σταθμούς με τεχνικές χειρισμού της μπάλας, επιθετικές συνεργασίες, ατομική και ομαδική άμυνα, ξεμαρκάρισμα, μεθόδους ριμπάουντ κ.α, ενώ στο δεύτερο μέρος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν διαγωνιστικά παιχνίδια και να ακούσουν από κοντά πράγματα που αφορούν την διαιτησία από τον αναγνωρισμένο διαιτητή Δημήτρη Παφίλη ο οποίος ήταν και ο καλεσμένος του camp.

Ο κος Παφίλης στην ομιλία του εξήγησε στα παιδιά για το πως μπορεί κάποιος να γίνει διαιτητής καθώς επίσης και για τον σεβασμό που πρέπει οι παίκτες να δείχνουν στους διαιτητές την ώρα του αγώνα. Αναφερόμενος στο Camp είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τους συντελεστές που με κάλεσαν σήμερα εδώ για να μιλήσω για τους διαιτητές. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Είστε πολύ τυχεροί γιατί στην ηλικία που ξεκινάτε έχετε μπροστά σας ανθρώπους που κάποιοι άλλοι τους βλέπουν μόνο στην τηλεόραση και σε φωτογραφίες.
Στα δικά μας χρόνια τα γήπεδα ήταν χωμάτινα και μια μπάλα που στις τρεις φορές έσκαγε την μια. Είστε λοιπόν τυχεροί που έχετε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα σας να σας εξηγούν και να σας μαθαίνουν μπάσκετ» ενώ συνέχισε «Καλώς η κακώς για να συντελεστεί ένας αγώνας χρειάζονται κάποιοι παράγοντες. Δεν μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ χωρίς την μπάλα, δεν μπορούμε να παίξουμε χωρίς coach ο οποίος μας λέει τι να κάνουμε. Αν όμως στον αγώνα αυτό δεν βάλουμε κάποιους κανόνες, κάποια όρια δεν μπορούμε να παίξουμε.
Χρειαζόμαστε λοιπόν κάποιους ανθρώπους να μπορούν αυτούς τους κανόνες να τους τηρούν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου για να μπορούμε να κάνουμε όσο πιο πολύ αξιοκρατικό αυτό το άθλημα Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι είναι οι διαιτητές. Οι οποίοι είναι το εύκολο «θύμα» και δέχονται την άμεση κριτική των οπαδών, των προπονητών και των παικτών. Ο διαιτητής δεν είναι ο εχθρός μας ή ο κακός της παρέας. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει όσο κι εσείς το μπάσκετ και βρίσκεται στο γήπεδο για να παίξετε εσείς. Πρέπει λοιπόν να σέβεστε κι εσείς τον διαιτητή όπως σας σέβεται κι αυτός. Ο διαιτητής οφείλει σε έναν αγώνα να μην γίνεται ο πρωταγωνιστής. Οι πρωταγωνιστές είστε εσείς. Οι διαιτητές όπως και οι προπονητές σας έχουν κατάρτιση, διαβάζουν, οφείλουν να διαβάζουν και να ενημερώνονται για τους κανονισμούς και τις αλλαγές τους. Σκεφτείτε ότι για το άρθρο των 24ων δευτερολέπτων (για την επίθεση μιας ομάδας) υπάρχουν 28 σελίδες με επεξηγήσεις και παραδείγματα. Η επιτυχία ενός διαιτητή είναι όταν τελειώσει ο αγώνας και κανένας δεν θυμάται το όνομα του. Κατά την διάρκεια ενός αγώνα γίνονται περίπου 2000 επαφές. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι από τις 2000 επαφές να πρέπει ο διαιτητής να σφυρίξει τις 50-60 επαφές. Αυτό γίνεται μόνο αν ένας διαιτητής είναι διαβασμένος και αγαπά αυτό που κάνει. Τα λάθη λοιπόν που κάνει ένα διαιτητής είναι ανθρώπινα και γι αυτό πρέπει να τον βλέπουμε σαν φίλο και όχι σαν εχθρό». Το απόγευμα οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο camp έφτιαξαν τις δικές τους ομάδες, 12 στο σύνολο και διασκέδασαν παίζοντας μπάσκετ. Στο τέλος η νικήτρια ομάδα «XABAΛΙΝΑΣ» παρέλαβε τα μετάλλια της από τον Κώστα Τσαρτσαρή και τον Μανώλη Παπαμακάριο με τους οποίους και φωτογραφήθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ