Quantcast

http://picasion.com/

Συμφωνεί «διαφωνώντας» ο Διαμαντόπουλος με το Ανθρώπινο Δυναμικό

Από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ως «Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας» εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Διαμαντόπουλος, συμφώνησε (εδώ) με την παρέμβασή μας σχετικά με τη διενέργεια των γενικών συνελεύσεων των δασκάλων μετά το κλείσιμο
των σχολείων (εδώ). Μάλιστα, ο κ. Διαμαντόπουλος υπερθεμάτισε, προτείνοντας η γενική συνέλευση των δασκάλων να γίνεται εκτός ωραρίου (απογεύματα ή Σαββατοκύριακα), ώστε να μη μπαίνουν σε προτεραιότητα οι συνδικαλιστικές δράσεις έναντι του παιδαγωγικού έργου που είναι το πρώτιστο μέλημα του σχολείου. Βέβαια ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας συμφώνησε... διαφωνώντας μαζί μας, παρερμηνεύοντας ακόμα και τα γραφόμενα μας, χωρίς εν τέλει να καταφέρει να καλύψει τη δυσφορία του για την αναμόχλευση του θέματος σε «δημόσια θέα», αφού κάθε χρόνο η Συνέλευση των δασκάλων τη τελευταία εβδομάδα προτού κλείσουν τα σχολεία, με συνεπακόλουθο της το χάσιμο μιας ακόμα μαθητικής ημέρας, βρίσκει αντίθετη το σύνολο της Κοινωνίας, με εξαίρεση τους δασκάλους και τους ίδιους τους μαθητές!

Ως Ανθρώπινο Δυναμικό δηλώνουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι μια τέτοια παρέμβαση από ένα σύλλογο πολιτών βρίσκει ανταπόκριση από ένα θεσμικό φορέα, όπως είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και πιστεύουμε ότι τόσο η κοινωνία όσο και οι εκπαιδευτικοί στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν ότι καμία σκοπιμότητα δεν εξυπηρετεί η διενέργεια της γενικής συνέλευσης των εκπαιδευτικών στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ θα μπορούσε, σύμφωνα και με το νόμο, να διεξαχθεί μετά το πέρας των σχολικής σαιζόν και συγκεκριμένα να γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όταν τα σχολεία έχουν κλείσει, ενώ οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στις θέσεις τους. Μάλιστα, πιστεύουμε ότι δεν είναι αναγκαίο, κατά την πρόταση του κ. Διαμαντόπουλου, αυτό να γίνεται εκτός ωραρίου, καθόσον οι δάσκαλοι ούτως ή άλλως παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι το τέλος Ιουνίου, επομένως θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση εντός ωραρίου. Ξεκαθαρίζουμε όμως και πάλι, πράγμα που παρερμηνεύει ο κ. Διαμαντόπουλος στην τοποθέτησή του, ότι η άποψή μας για τη διενέργεια των γενικών συνελεύσεων δε συμπίπτει με την άποψή μας για τις απεργίες των εκπαιδευτικών οι οποίες έχουν μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα που για χάρη τους ματαιώνονται τα μαθήματα.

Θέλουμε όμως να τονίσουμε περαιτέρω ότι το γεγονός της απαξίωσης της γενικής συνέλευσης, με την αποχή από αυτή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δασκάλων, είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν συμβάλλει ούτε στην προώθηση των αιτημάτων των δασκάλων ούτε προάγει τη λειτουργία των γενικών συνελεύσεων ως του κορυφαίου οργάνου λήψης συλλογικών αποφάσεων. Αντιθέτως θα έπρεπε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να περιφρουρήσει τη διενέργεια της γενικής συνέλευσης με εφαρμογή του νόμου, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο οι γεμάτες αίθουσες συνελεύσεων μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και της Κοινωνίας. Σύμφωνα με τη τοποθέτηση του κ. Διαμαντόπουλου, από τα 1.000 μέλη περίπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση μόλις τα 50!!! Ουσιαστικά συμμετείχαν μονάχα οι υποψήφιοι! Παρόλα αυτά, τα σχολεία έκλεισαν με μια δημόσια ανακοίνωση, την οποία δεν εξέδωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά ποιος; Ποιος έχει αρμοδιότητα να κλείνει τα σχολεία με δημόσια ανακοίνωση εν αγνοία της Διεύθυνσης; Γιατί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει αρμοδίως τους γονείς και το κοινό με μια δημόσια ανακοίνωση της; Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο κ. Διαμαντόπουλος, χορήγησε συνδικαλιστικές άδειες για συμμετοχή των δασκάλων στη Γενική Συνέλευση, κατά τις διδακτικές ώρες, αλλά αφού προσήλθαν σε αυτήν μόλις 50 δάσκαλοι, οι υπόλοιποι 950 δάσκαλοι που θα έπρεπε να είναι στις θέσεις τους στα σχολεία, πού βρίσκονταν; Οφείλει ο κ. Διαμαντόπουλος να πράξει κάτι γι αυτό ή το ενδιαφέρον του περιορίζεται σε διαπιστώσεις και συστάσεις προς το Ανθρώπινο Δυναμικό για το πως θα γίνει πιο χρήσιμο στην Κοινωνία;

Ευελπιστούμε με τη συνεργασία όλων, αφενός στο μέλλον να δούμε πολυπληθείς τις γενικές συνελεύσεις των δασκάλων, διότι οι αλλαγές στην κοινωνία μας θα προέλθουν από συλλογικές διαδικασίες με μαζικό χαρακτήρα, αφετέρου, τη νέα χρονιά η γενική συνέλευση των δασκάλων να διεξαχθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ΕΝΤΟΣ του ωραρίου των εκπαιδευτικών, αλλά ΜΕΤΑ το κλείσιμο των σχολικών αιθουσών. Άλλωστε, ως Ανθρώπινο Δυναμικό, με την πενταετή παρουσία μας στα κοινά πράγματα της πόλης, έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη συντονισμένη δράση όλων των φορέων και ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η παρέμβαση μας αναφορικά με τις γενικές συνελεύσεις των δασκάλων και όχι το αντίθετο, όπως υπονοεί ο κ. Διαμαντόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ