Quantcast

http://picasion.com/

ΟΝΝΕΔ Ημαθίας: «Περιφερόμενοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης διακινδύνευσαν τη σοβαρότητα του Φεστιβάλ Ροδάκινου»

Από την ΟΝΝΕΔ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Το 2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου που συνδιοργάνωσαν τις ημέρες αυτές στη Βέροια, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και το Επιμελητήριο Ημαθίας, θεωρούμε πως είναι μια σοβαρή εκδήλωση για ένα θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα και πολλούς νέους ανθρώπους της Ημαθίας, που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την πρωτογενή παραγωγή και την καλλιέργεια του ροδάκινου. Δυστυχώς, η σοβαρότητα της διοργάνωσης κινδύνεψε να χαθεί, από όσα έχουν διατυπώσει τις ημέρες αυτές, σε εκδηλώσεις της, περιφερόμενοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης (κυρίως ο άσχετος και πολυλογάς υπουργός αγροτικής ανάπτυξης), αλλά και τοπικοί εκπρόσωποί της, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, μέσω της οποίας κάλεσε τους αγρότες της Ημαθίας, να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις. Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους... “ευγενείας” (τουλάχιστον), για τους οποίους οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, δεν αντέδρασαν στην αυθαιρεσία τους, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα ήθελαν πολύ να το κάνουν.
Από την άλλη πλευρά, φάνηκαν περίτρανα τις ημέρες αυτές, μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών, οι προοπτικές του ροδάκινου, ως προϊόν που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ναυαρχίδα ανάπτυξης, της τοπικής πρωτογενούς οικονομικής δραστηριότητας, εάν βέβαια δεν υπήρχε η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε βάρος του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα σε βάρος των νέων αγροτών.

Συγχαίρουμε τους διοργανωτές του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, για την πραγματικά αξιόλογη και χρήσιμη πρωτοβουλία τους. Καταδικάζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, για την προσπάθειά του, να “καπελώσει” την εκδήλωση, προσπάθεια που όπως φάνηκε δεν ήταν απλώς μια αστοχία αλλά ήταν μια κίνηση απελπισίας, προκειμένου να ταυτιστεί με κάτι θετικό, για να καλύψει την παταγώδη αποτυχία του και στο θέμα του ροδάκινου.

Ως νέοι άνθρωποι, κουραστήκαμε από τέτοιες παλαιοκομματικές τακτικές. Ως νέοι άνθρωποι, θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, να τελειώνουμε μια ώρα αρχίτερα, με αυτούς που επιμένουν να καταστρέφουν το μέλλον μας.»

Για την ΟΝΝΕΔ Ημαθίας
Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης.
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ημαθίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ