Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέο κτίριο απέκτησε ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας

Το ΔΣ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη και τους απανταχού φίλους του ότι ο Σύλλογος απέκτησε το οίκημα επί της Βερόης 2 (αρ. συμβολαίου 30.669/2017), το οποίο εφάπτεται του ιδιόκτητου κτιρίου του Συλλόγου. Το νέο ιδιόκτητο κτίριο είναι ένα παραδοσιακό οίκημα χαρακτηρισμένο από το
ΥΠΠΟ ως διατηρητέο Β βαθμού, το οποίο χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα και ήταν ιδιοκτησία των αδελφών Νικολάου και Κωνσταντίνου Τζήμα, καθώς και των κληρονόμων του Γεωργίου Τζήμα. Η αγορά έγινε με την αξιοποίηση της δωρεάς της κ. Μπέλα - Σάκκα Μαρίας, μετά από σύμφωνη γνώμη της δωρήτριας, καθώς και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης από τα εκάστοτε Δ/Σ του Συλλόγου.
Το κτίριο που αγοράστηκε θα συμπληρώσει τις υποδομές του Συλλόγου και θα καλύψει όχι μόνο τις στεγαστικές του ανάγκες αλλά και θα συμβάλει στην πραγμάτωση ενός καινοτόμου στόχου του Συλλόγου: τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού Μουσείου των Βλάχων, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην πόλη μας και έτσι θα συνδεθεί ο πολιτισμός με την τοπική οικονομία.
Το Δ/Σ θα απευθυνθεί άμεσα προς τους μηχανικούς και αρχιτέκτονες της πόλης για τη σύνταξη, δωρεάν, της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου, καθώς και σε ειδικούς για την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα, με σκοπό την ταχεία αναπαλαίωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ