Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ληστείες και κλοπές φέρνουν... λουκέτα σε επιχειρήσεις της Βέροιας!

Συνεχείς είναι οι συλλήψεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δράστες όμως δεν δείχνουν να αποθαρρύνονται αφού συνεχή είναι και τα κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων στη Βέροια, αλλά και ολόκληρη την Ημαθία. Ταβέρνες, κομμωτήρια, βενζινάδικα, είδη υγιεινής, καφενεία, εμπορικά καταστήματα και πάσης φύσεως επιχειρήσεις αλλά και κατοικίες, γίνονται στόχος
των εγκληματιών με ανησυχητική συχνότητα. Οι δράστες σύμφωνα με το ρεπορτάζ χωρίζονται σε 2 μεγάλες κατηγορίες: Από τη μία οι χρήστες ουσιών που αναζητώντας μόνο λίγα μετρητά για την εξασφάλιση της δόσης προβαίνουν σε ζημιές, από την άλλη οι επαγγελματικές συμμορίες, τοπικές ή όχι, που εστιάζουν σε στόχους με πολλά μετρητά και μεγάλης αξίας άμεσα ανταλλάξιμα προϊόντα όπως είναι τα τσιγάρα. 

Οι καθημερινές σχεδόν ειδήσεις τέτοιου είδους περνάνε μπροστά από τα μάτια μας πλέον ως ρουτίνα. Για κάποιους όμως σημαίνει μεγάλη, κάποιες φορές οριστική, καταστροφή. Μικροεπαγγελματίες που μέσα στις πρωτοφανώς δύσκολες συνθήκες δίνουν μάχη επιβίωσης, δεν μπορούν πάντα να σηκώσουν (οικονομικά αλλά και ψυχολογικά) το κόστος μιας ληστείας.


Ένα από τα τελευταία θύματα, το περίπτερο μπροστά από την Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη γωνία με την Εμμανουήλ Ζάχου. Ήταν καλά αρματωμένο με διπλές χοντρές κλειδαριές, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους ληστές που πριν λίγες μέρες κυριολεκτικά το άδειασαν. Η ιδιοκτήτριά του δεν είχε άλλη επιλογή όπως φαίνεται, από το να τερματίσει τη δραστηριότητά της...

Το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας και η ειδική ομάδα που έχει στηθεί για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών, δίνει καθημερινό αγώνα, ωστόσο με την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει «κόκκινο», το έργο τους κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ