Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η ιστορία που συγκλόνισε τη Βέροια: Ο αστυνομικός που έγινε ένοπλος ληστής!

Μια συγκλονιστική ιστορία πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια στην πόλη της Βέροιας. Ένας μάχιμος αστυνομικός που υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνση Ημαθίας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, διότι συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συγκλονίσει όχι μόνο την
Ημαθία, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, με τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια να κάνουν ειδικά αφιερώματα στο συγκεκριμένο θέμα. 
Ο αστυφύλακας, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, «μπούκαραν» σε κατάστημα τραπέζης, σε Δυτική περιοχή της Συμπρωτεύουσας και απειλώντας τους υπαλλήλους, «σήκωσαν» τα ταμεία. Αυτό που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση είναι ότι η εν λόγω εγκληματική ενέργεια έγινε με το υπηρεσιακό περίστροφο που του είχε χορηγήσει η ίδια η Υπηρεσία του. Το αποτέλεσμα της ληστείας ήταν άκρως εντυπωσιακό! Πολλές χιλιάδες ευρώ, έγιναν... «καπνός» από το Πιστωτικό ίδρυμα, με τους κακοποιούς όμως να μην χαίρονται την λεία τους, διότι κατά την διαφυγή τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στις φυλακές Διαβατών.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες εκείνης της εποχής, ο επίορκος Αστυνομικός, (ο οποίος να σημειωθεί πως λίγους μήνες μετά την ληστεία απολύθηκε από τους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.) έκανε το μοιραίο λάθος που του στοίχισε την μετέπειτα ζωή του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ληστεία, επέστρεψε στην είσοδο της τράπεζας, επειδή του είχε πέσει μια δεσμίδα με λεφτά. Κάτι που τον έκανε να χάσει πολύτιμο χρόνο και να περικυκλωθεί από συναδέλφους του, που τον περίμεναν με... ανοιχτές χειροπέδες. Ο ίδιος οδηγήθηκε στην φυλακή όπου και παρέμεινε εσώκλειστος για πολλά χρόνια. Μια τρομερή ιστορία που συγκλόνισε τη Βέροια, η οποία δεν μπορούσε να αποδεχτεί πως ένας εν ενεργεία αστυνομικός «μεταμορφώθηκε» σ' έναν επικίνδυνο και αδίστακτο κακοποιό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ