Quantcast

http://picasion.com/

Την Κυριακή ο 1ος Δρόμος των Ανακτόρων στη Βεργίνα

Την Κυριακή 21 Μαΐου ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» και το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας/τμήμα αθλητικό, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σας προσκαλούν στον 1ο Δρόμο των Ανακτόρων που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Βεργίνα. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία της Βεργίνας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μία βατή διαδρομή, η οποία αναδεικνύει το φυσικό κάλλος και την ιστορικότητα της περιοχής μέσα στα κατάφυτα βουνά των Πιερίων με θέα τον καταπράσινο ημαθιώτικο κάμπο, περνώντας από τμήμα του αρχαίου τείχους της πόλης των Αιγών, από υπολείμματα του αγωγού ύδρευσης του ανακτόρου, από την «πηγή της Ομορφιάς», από την οχυρωμένη ακρόπολη των Αιγών και σε κάποιο σημείο αντικρίζοντας τον χώρο του εντυπωσιακού ανακτόρου του Φιλίππου Β΄ και το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς.
Οι απονομές των επάθλων των νικητών θα γίνουν στις 12:30 μμ., ενώ αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, ενώ τη διαδρομή θα καλύπτουν διασωστική ομάδα και η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βεροίας.
Ο αγώνας μας είναι μια καλή ευκαιρία για ανοιξιάτικη εκδρομή στη φιλόξενη Βεργίνα συνδυάζοντας την άσκηση με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ