Quantcast

http://picasion.com/

«Πρώτο Θέμα» το Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας

Το ροδάκινο, το σήμα κατατεθέν της Βέροιας, γιορτάζει τον Ιούνιο, με ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας, σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Η μεγάλη αυτή γιορτή που προσπαθεί να τοποθετήσει ξανά το ροδάκινο στη θέση
που του αξίζει, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας. Το «Πρώτο Θέμα.gr» αναφέρθηκε στη διοργάνωση, στο πρόγραμμα και τους σκοπούς της, ενώ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΤΟΒ Ζήση Πατσίκα και τον Χρήστο Γιαννακάκη από την Κ/Ξ Παραγωγών. 

Με τίτλο «Το...ροδάκινο «γιορτάζει» στη Βέροια το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου» ανέφερε τα εξής:
Η μεγάλη γιορτή του ροδάκινου, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στη Βέροια. Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, το Φεστιβάλ Ροδάκινου επανέρχεται και φέτος στη Βέροια από 15-18 Ιουνίου. 
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Το διήμερο 15-16 Ιουνίου, θα καλυφθούν όλες οι πτυχές της καλλιέργειας του Ροδάκινου, θρέψη - λίπανση και φυτοπροστασία, ενώ και φέτος το επίπεδο των εισηγήσεων θα είναι πολύ υψηλό με καλεσμένους ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και στελέχη της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ επεκτείνονται σε όλη την πόλη της Βέροιας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
-Έκθεση φωτογραφίας και ανακοίνωση νικητών του διαγωνισμού με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές.
-Γιορτή γαστρονομίας με καταξιωμένους σεφ, ανοιχτή κουζίνα, εδέσματα, γλυκίσματα, παγωμένες γρανίτες και πολλά - πολλά ροδάκινα.
-Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικές δράσεις, πάντα με επίκεντρο το ροδάκινο.
-Μουσικά events και θεματικές βραδιές με δροσερά cocktail ροδάκινο στα μαγαζιά της πόλης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, «η προσπάθεια συνεχίζεται, η ομάδα μεγαλώνει και βήμα - βήμα θα φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι μια διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση, ένα Φεστιβάλ χρήσιμο για τους ανθρώπους της παραγωγής αλλά και ένας λόγος για όλο τον κόσμο να επισκεφθεί και να δει από κοντά τις ομορφιές της Βέροιας και της Ημαθίας».

Εκ μέρους της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών Ημαθίας, ο κ. Γιαννακάκης Χρήστος δήλωσε ότι είναι δεδομένη η στήριξη των παραγωγικών φορέων στο εγχείρημα, καθώς η ευρύτερη περιοχή Ημαθίας και Πέλλας κατέχει σημαντικά μερίδια στην παγκόσμια αγορά νωπού και πολύ μεγαλύτερα στην αγορά της κομπόστας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ