Quantcast

http://picasion.com/

Πρώτο μπάνιο; Δες τι να προσέξεις πριν ξεκινήσεις!

Το περίμενες πως και πως και δεν κρατιέσαι με τίποτα. Από την πρώτη φορά που είδες το θερμόμετρο να πιάνει τους 25 βαθμούς, έχεις ανέβει πατάρι, κατέβασες τα μαγιό και κανόνισες ήδη για το σαββατοκύριακο την πρώτη εξόρμηση στην Κατερίνη ή τη Χαλκιδική με την παρέα. Πρόσεξε όμως, γιατί η πρώτη έκθεση στον ήλιο, παρόλο που η θερμοκρασία είναι ακόμα χαμηλή και ο καιρός αλλοπρόσαλλος, κρύβει κινδύνους. Δες τι πρέπει να προσέξεις πριν την πρώτη εξόρμηση στην παραλία:
1. Αγόρασε αντηλιακό με δείκτη προστασίας. (Άλλο για σώμα και άλλο για πρόσωπο.) Μην χρησιμοποιήσεις το περσινό που βρήκες στην τσάντα σου γιατί έχει χάσει την δράση του. 

2. Μην ξυριστείς πριν πας για μπάνιο διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ερεθίσεις την επιδερμίδα σου και θα γεμίσεις με σπυριά. Καλό είναι να ξυριστείς το προηγούμενο βράδυ. 

3. Μην κάνεις αποτρίχωση και laser. Μπορεί να επιθυμείς την τελειότητα, ωστόσο δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τελευταία στιγμή. Απόφυγε να κάνεις αποτρίχωση ή laser αποτρίχωση τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έκθεσή σου στον ήλιο, γιατί οι πόροι σου παραμένουν ανοιχτοί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν στο δέρμα σου σημάδια και κηλίδες.

4. Εφάρμοσε το αντηλιακό σου 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα προλαβαίνει να απορροφήσει το προϊόν και να ενεργοποιήσει τις άμυνές της, χρήσιμες για την πρώτη αλλά και κάθε έκθεσή σου.

5. Ανανέωνε το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες, σε πρόσωπο και σε σώμα, καθώς και κάθε φορά που βγαίνεις από την παραλία.

6. Για το πρώτο σου μπάνιο, απόφυγε να μείνεις αρκετή ώρα κάτω από τον ήλιο.

7. Μην χρησιμοποιήσεις λάδι με το καλημέρα. Θα καείς και θα ξεφλουδίσεις. Επίσης να ξέρεις πως δεν μαυρίζεις πιο εύκολα αν βάλεις πρώτα αντηλιακό και μετά απλώσεις λάδι.

8. Μόλις φτάσεις στην παραλία, τακτοποιηθείς και αποφασίσεις να βουτήξεις καλό είναι να μην κάνεις βουτιά αμέσως και αυθόρμητα. Μπες σιγά σιγά.

Καλές βουτιές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ