Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ: 250€ αμετάκλητο πρόστιμο για κάθε όχημα που θα βρεθεί ανασφάλιστο την 1η Ιουνίου

Αγαπητοί φίλοι οδηγοί, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως μας έγινε γνωστό σε συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους του Κέντρου Πληροφοριών, η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων, θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγων ημερών και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου 2017. Ο έλεγχος θα γίνει από την Ανεξάρτητη
Αρχή Δημοσίων Εσόδων με διασταύρωση του Αριθμού Κυκλοφορίας των Οχημάτων στη βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών. Οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στο έτος.

Αυτό σημαίνει πως όποιο όχημα βρεθεί ανασφάλιστο 1 Ιουνίου 2017 επιβαρύνεται με αμετάκλητο πρόστιμο ύψους 250 ευρώ!

Η ασφάλιση ενός οχήματος που κατά τον έλεγχο χαρακτηρίστηκε ανασφάλιστο, δεν θα επιτρέπεται αν δεν έχει προηγηθεί η καταβολή του προστίμου.

Προσοχή, καθώς ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.


Στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα αποστέλλεται ειδοποίηση, στην οποία θα αναφέρεται ότι το όχημα τους βρέθηκε ανασφάλιστο κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ θα δίδεται περιθώριο δυο μηνών για την καταβολή του προστίμου ή την απόδειξη ότι το όχημα τους ήταν ασφαλισμένο και εσφαλμένα χαρακτηρίστηκε ανασφάλιστο.

Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

•Εάν ένα νέο συμβόλαιο ή ένα ανανεωτήριο έχει ημερομηνία έναρξης την 1/6, θα πρέπει να ΕΚΔΟΘΕΙ μέχρι και την 1/6 το αργότερο. Εάν εκδοθεί στις 2/6, κατά τον έλεγχο, το όχημα θα εμφανιστεί ανασφάλιστο.

•Αντίστοιχα, αν μια πρόταση ασφάλισης εξοφληθεί αλλά ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΕΙ συμβόλαιο, το όχημα θα φαίνεται και πάλι ανασφάλιστο.

•Τρόποι πληρωμής οι οποίοι δεν είναι άμεσοι, όπως για παράδειγμα μέσω ΕΛΤΑ, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς δεν γίνεται να εκδοθεί ένα συμβόλαιο αν δεν πραγματοποιηθεί πρώτα η εξόφληση στην εταιρία.

Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στην τακτοποίηση της ασφάλειας του οχήματός σας, ώστε να αποφύγετε περιττή ταλαιπωρία αλλά και έξοδα από πρόστιμα.

«Μαργαριτόπουλος»
Φροντίζουμε το συμφέρον σας
Τηλ. 23310 73101
Web: margaritopoulos.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ