Quantcast

http://picasion.com/

Πιστοποιητικά σε 12 Αστυνομικούς απονεμήθηκαν στη Σχολή Αστυνομίας στο Πανόραμα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 16/5 στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στο Πανόραμα της Βέροιας, η τελετή απονομής πιστοποιητικών σπουδών σε συνολικά δώδεκα (12) Αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται από Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδος. Οι Αστυνομικοί συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, «Εκπαιδεύσεις προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης εξωτερικών συνόρων», στον Ειδικό Στόχο «Σύνορα», Εθνικό Στόχο «Κεκτημένο της Ένωσης» του Εθνικού Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας/Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις 2014-2020, με τίτλο: «Εκπαίδευση Αστυνομικού Προσωπικού στον έλεγχο νομιμότητας» διάρκειας δύο (02) ημερών. 
Οι ανωτέρω αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 15-05-2017 έως 16-05-2017, από Εμπειρογνώμονες Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η κατάρτιση των εκπαιδευομένων στον έλεγχο νομιμότητας, αλλά και η γενικότερη ενημέρωση τους, σε θέματα που σχετίζονται με αυτή, για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων.
Στις θεματικές ενότητες του προγράμματος εκπαίδευσης συμπεριλήφθηκαν ενδεικτικά αντικείμενα που αφορούν: Το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης - προτεινόμενοι μέθοδοι αντιμετώπισης, Έλεγχος Νομιμότητας Παραμονής - Έγγραφα νομιμοποίησης της παραμονής στην Ελλάδα, Τρόπος διενέργειας ελέγχου γνησιότητας ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, Έγγραφα νομιμοποίησης της παραμονής στο χώρο Σένγκεν. 
Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας/Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις και κατά 25% από Εθνικούς πόρους.
Τα πιστοποιητικά σπουδών στους αποφοιτήσαντες αστυνομικούς απένειμε ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος ΚΟΥΓΚΑΣ, ο οποίος τους ευχήθηκε ατομική και οικογενειακή υγεία και καλή σταδιοδρομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ