Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο άμπαλος Τότι, ο Μουρίνιο και το Αντίο Ζωή της Βέροιας

Έκλαιγε ο Μανωλάς για τον Τότι και με ρωτάει ο «Άνκορμαν», τη γνώμη μου γι' αυτόν. Μ' έχετε δει ποτέ τόσα χρόνια να μιλάω για τον Τότι; Εγώ δεν πάω με το ρεύμα. Υπάρχουν δύο Τότι, αυτός της Ρόμα και αυτός που αξιολογώ ως ποδοσφαιριστή. Αυτός της Ρόμα είναι μια μεγάλη ιστορία, εντάξει, τον έχουν οι Ρωμαίοι ήρωα επειδή πάντα ήταν στην ομάδα τους και ήταν καλός παίκτης. Ως παίκτης όμως εγώ ποτέ δεν τρελαινόμουν.
Δεν τον πίστευα ως έναν από τους μεγαλύτερους μέσα στην ψυχή μου. Άλλο να είναι η σημαία της Ρόμα, και άλλο να τον λένε πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή. Και με τη Ρόμα και με την Εθνική Ιταλίας δεν ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Δεν ήταν μέσα στην πρώτη κλάση των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών ποτέ. Δεν είχε πολύ μεγάλη ταχύτητα. Εντάξει, είχε ένα δυνατό πόδι και ήταν μανούλα στο να διαχειριστεί ένα παιχνίδι. Αλλά σε σχέση με Ντελ Πιέρο, Μέσι, Ζιντάν και Μαραντόνα πως να το κάνουμε ρε μάγκες, άμπαλος ήταν!

Δηλαδή αν ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής ο Τότι, τι ήταν ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ, ο Μέσι, ο Ρονάλντο και άλλοι; Τώρα που είπα για Μέσι, τον ξαναείδα στον τελικό του Κυπέλλου, για εμένα έχει ήδη ξεπεράσει στην ιστορική κατάταξη τον Μαραντόνα. Είναι ακόμα πίσω από τον Πελέ στη συνείδησή μου, αλλά είναι μπροστά από τον Μαραντόνα και τους άλλους πολύ μεγάλους παίκτες.

Ο Πελέ αν είχε έρθει στην Ευρώπη να παίξει, θα έκανε αυτά που κάνει ο Μέσι. Και ήταν πιο πλήρης, υπό την έννοια ότι τα είχε όλα, είχε και κεφάλι, και κορμί φοβερό και ταχύτητα και τεχνική τρομερή και γκολ, τα πάντα.

Αυτά που κάνει ο Μέσι είναι τρομερά, μόνο ένα Μουντιάλ του έχει λείψει, σε σχέση με τον Μαραντόνα έχει κάνει απίστευτα πράγματα σε κορυφαίο επίπεδο, στην Ισπανία και στο Τσάμπιονς Λιγκ, τρομεροί αριθμοί σε γκολ, σε τίτλους, σε σταθερότητα, σε διάρκεια. Τα ίδια και ο Ρονάλντο που είναι και αυτός πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και αθλητής. 


Στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ήταν πολύ καλύτερη η Μάντσεστερ, έχει πιο έμπειρους παίκτες, πιο φτασμένους. Ο Άγιαξ ήταν να τον λυπάσαι, για εμάς που έχουμε ζήσει άλλες ομάδες του Άγιαξ στο παρελθόν, αυτός ο Άγιαξ έμοιαζε με ομάδα Β' Εθνικής! Και αναρωτιέσαι πώς έφτασε στον τελικό. Ήταν εύκολο θύμα για τον Μουρίνιο.

Εύκολα έβαλε 2 γκολ η Μάντσεστερ και μετά κοίταγε να κρατήσει το σκορ, στο β' ημίχρονο είχε μια φλύαρη υπεροχή ο Άγιαξ, αλλά στην περιοχή δεν μπορούσε να μπει. Πάντως και η Μάντσεστερ δεν έχει σχέση με τη μεγάλη ομάδα του Φέργκιουσον, δεν είναι ωραίο πράγμα να σε παίζουν στο μισό γήπεδο κάτι 20χρονα του Άγιαξ.

Πεσμένο το ποδόσφαιρο διεθνώς, παλιά γινόταν χαμός. Περιμένω πώς και πώς να δω μεγάλο τελικό με Γιουβέντους και Ρεάλ, δύο ομάδες που μου αρέσουν πολύ και οι δύο. Αν δεν δούμε και εκεί μπάλα, θα είναι μαύρες μέρες για όσους αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθούμε. Από τη μια η Ρεάλ που είναι πολύ καλή ομάδα, γρήγορη, και με οδηγό τον Ρονάλντο, από την άλλη η καλύτερη άμυνα με φαρμακερές αντεπιθέσεις, με τα καλύτερα σέντερ μπακ στον κόσμο! Πιστεύω ότι δεν θα έχει καμία σχέση αυτός ο τελικός με τον τελικό που είδαμε στο Γιουρόπα Λιγκ, ο οποίος δεν βλεπόταν με τίποτα!

Για την ΠΑΕ Βέροια τι να πω; Δεν έχω μαντήλι να τους κλάψω! Επειδή ο «Αλέφας» μιλάει πάντα με την γλώσσα της αλήθειας, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Πάμε «βουρ» για Γ' Εθνική. Με παιδάκια από τις ακαδημίες, με προπονητής από τα τμήματα υποδομών, χωρίς διοίκηση και χωρίς μια στην τσέπη, αντίο ζωή το έργο με πρωταγωνιστές το Νίκο Ξανθόπουλο και την Μάρθα Βούρτση. Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, η «Βασίλισσα» έχει μείνει πλέον χωρίς στέμμα. Μακάρι να βρεθεί ένας φραγγάτος να σώσει την παρτίδα, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω. Τα χειρότερα έρχονται, προετοιμαστείτε...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ