Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής «Δια Πυρός 2017» στην Κουμαριά

Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την 19-5-2017 και ώρα 09.00 ,στον ορεινό όγκο του Βερμίου - δασική περιοχή Τ.Κ. Κουμαριάς, η ετήσια άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017» και η οποία αφορά την αντιμετώπιση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο και την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων φορέων.Στην ανωτέρω άσκηση συμμετείχαν  με δυνάμεις τους όλες οι Πυρ/κές Υπηρεσίες της Π.Εν. Ημαθίας με την συμμετοχή και των Διοικητών τους, επίγειες δυνάμεις της ΠΕ.ΠΥ.Δ.Κ. Μακεδονίας, εναέριες δυνάμεις , η Δ/νση Δασών Ημαθίας, το Δασαρχείο Βέροιας, η Πολιτική Προστασία Π.Εν. Ημαθίας  και Δήμου Βέροιας, ο Ελληνικός Στρατός με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΓΓΠΠ και οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί στο αντικείμενο της δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης, καθώς και ομάδες πυρασφάλειας των Τ.Κ. Φυτειάς και Κουμαριάς Ημαθίας.

Την Διεύθυνση του πυροσβεστικού έργου και το συντονισμό των πυροσβεστικών και λοιπών τακτικών επιχειρησιακών και υποστηρικτικών δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας είχε ο Διοικητής Π.Υ. Νάουσας Αντιπύραρχος Παλαμούτης Νικόλαος.
Επίσης παρευρέθηκαν ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥΔ.Κ.Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Πουλτίδης Κωνσταντίνος ,  αξιωματικοί από όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ως αξιολογητές της άσκησης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος ,ο Διοικητής της 1ης Μ.Π. Υποστράτηγος Βύνιος Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Βέροιας κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Εν. Ημαθίας κ. Μπαρμπαρούσης Γεώργιος, εκπρόσωπος της 113 ΠΜ, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωπος της Π.Εν. Ημαθίας, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης, εκπρόσωποι της Δ/νσης Δασών Ημαθίας και του Δασαρχείου Βέροιας, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Φυτειάς και Κουμαριάς Ημαθίας κ. Αγγέλου και κ. Τζήμας.

Σκοπός της άσκησης η οποία διοργανώθηκε από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Π.Εν. Ημαθίας, η βελτίωση της συνεργασίας των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στο μηχανισμό δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης , η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ. με το προσωπικό των παραπάνω φορέων,  καθώς και η εφαρμογή των σχεδίων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.
Η άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, είχε σαν αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν θετικά συμπεράσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ